Uncategorized

Pogledajte: 20 Predivnih balejaž pramenova!

By  | 

Balejaž pramenovi su se pojavili prošle godine i postali zaštitni znak tehnike rađenja pramenova u svijetu. Balejaž nosi naziv iz francuske riječi “oslikavanje” i bukvalno tako i izgleda na kosi, jer vam ova tehnika daje za pravo da oslikavate baš tamo gdje vi hoćete pramenove na kosi. Za koji ćete se balejaž odlučiti i koliko svijetal, zavisi od toga kakvu kosu imate i koliko vam je vaša prirodna kosa svijetla. Mi ćemo vam pokazati dvadeset balejaž pramenova koji su veoma profesionalno urađeni na kosi od strane najboljih svijetskih frizera trenutno.

Balejaž pramenovi se rade bez folije a odvajanje pramenova da se nebi oslikali jedan na drugi zavisi od toga šta odaberete i kako vam više odgovara. Neki odvajaju providnom folijom a neki običnom vatom koju postave odmah ispod namazanog pramena kako bi svaki pramen odvojili od glave i ostale kose.

Važno za znati: Preliv poslije posvjetljivanja kose je najbitniji odabir za završni, kako bi frizeri rekli “touch” na kosi. Zavisno od toga koliko ste uspjeli postići svjetloću kosu, tako ćete odabrati i nijansu preliva. Preliv može biti pepeljast (ash), bež, roze zlatni (veoma popularan preliv koji ima odsjaj na roze), zlatni, biserni, platinasti.

5 Pepeljastih balejaž pramenova

Pepeljasti preliv ubija žutilo na kosi tako da ako imate problem sa izbijanje žutih tonova, definitivno odaberite ash preliv.

1 2 3 54

5 Bež balejaž pramenova

Bež boje su idealne su krem i tamniji ten. Bež nijanse su omiljen odabir američke zvijezde Kim Kardašijan.

bez1 bez2 bez3 bez4 bez5

5 Balejaž roze zlatnih pramenova

Roze zlatni pramenovi su nedavno postali omiljena preliv boja. Vidjeli smo mnoge slavne osobe iz Holivuda sa ovom nijansom balejaž pramenova na kosi.

rose1 rose2 rose3 rose4 rose5

5 Biserno platinastih balejaž pramenova

Biserno platinasta boja je najtraženija boja balejaž pramenova. Ona u sebi nema nimalo žutila i idealna je za održavanje. Uz ovaj ton trebate da imate i silver srebrni šampon za kosu kako bi biserna boja bila postojana.

silver1 silver2 silver-3 silver4 silver5