Kosa

Pin – up frizure!

By  | 

Pin Up stil je bio aktuelan ’30-ih, ’40-ih i ’50-ih godina. Ove pin – up frizure su veoma popularne i sigurni smo da ćete ih poželjeti isprobati. Neke su jednostavnije dok su druge komplikovanije ali ih je sve lako napraviti sa malo prakse.

1. Glamurozni valoviti stil

Svi misle da im je potrban figaro za frizura u retro stilu ali istina je da vam ne treba. Veoma jednostavno možete napraviti ove frizure uz pomoć fena za kosu, pegle za kosu i nekoliko ukosnica.

1

2. Pin – up kovrdže

AKo ćete koristiti figaro nemojte zaboraviti raščešljati kovrdže kako bi postigli ovaj prelijepi izgled. Ovo su zapravo standardne kovrdže ali razbarušene i opuštene tako da su umjesto kovrdža dobijeni valovi.

2

3. Podignuta kosa sa maramom

Bez obzira kakvo je vrijeme, šal je dobra ideja. Ako vas kosa “ne sluša” prekrijte je šalom. Ako biste je trebali oprati ali ne možete stići ili jednostavno ne želite, prekrijte je šalom.

3

4. Sitne kovrdže i kratke šiške

Sitne kovrdže su zastrašukuće za neke a pogotovo ako su u kombinaciji sa kratkom kosom i šiškama ali ova narandžasta frizura funkcioniše savršeno. Izgled je skoro pa u Gatsby stilu. Veoma je simpatičan, jednostavan i funkcioniše sa sa pravom dužinom šiški.

4

5. Podignuta kosa u obliku svitka

Za ovu frizuru vam je potrebna kosa koju ste oprali prethodni dan. Ako vam je kosa čista i tretirana regeneratorom nećete moći dobiti željeni izgled jer će vam konstantno bježati osim ako ne upotrijebite previše laka za kosu. Prednje pramenove pokupite i zakačite ili svežite u rep. Kosu podijelite na pola i uradite isto sa oba dijela. Pratite kosu tako da se sama od sebe krene uvijati. Koristite prste kako bi smotali pramenove na pravi način. Kad dobijete željeni oblik učvrstite ukosnicama.

5

6. Moderna pin – up frizura

Kratke šiške nisu jednostavna frizura. Veoma ih je teško održavati i morate ih često skraćivati a pri tome ne odgovaraju svakom tipu lica. Ipak, ako imate vremena i volje da se posvetite ovom izgledu i imate savršeno oblikovane obrve onda je ovo frizura za vas. Kratke šiške najbolje stoje osobama sa ovalnim oblikom lica.

6

7. Klasična pin – up frizura

Ova frizura je tipična za pin – up stil i ne možemo sebi pomoći a da se ne zaljubimo u nju. Zagrijani vikleri su vamnajbolji prijatelj ako želite postići ovakav izgled. Pjena za kosu vam može pomoći da dobijete volumen ako je nanesete prije sušenja kose. Od pomoći će vam biti i velika, okrugla četka.

7