Kosa

Parfem za kosu – šta je to?

By  | 

Sada se naravno pitate šta će vam i posebno parfem za kosu, kada je vaš omiljen parfem služio upravo i na vašoj kosi.

Ispostavilo se da ne bi trebalo da prskate parfem po kosi, i sve  to zbog alkohola. Kada se prska u kosu, veći sadržaj alkohola koji se nalazi u većini parfema će dodatno isušiti vašu kosu.

Prilikom primjene parfema u vašoj kosi svaki put, pogotovo ukoliko je to postala vaša svakodnevna navika, možete sebi napraviti više štete nego koristi. Parfem za kosu je posebno kreiran, sadrži sastojke koji ne oštećuju kosu, a u isto vreme pružaju neophodnu njegu i kosa izgleda zdravije i ima sjaj.

parfem za kosu1

Parfemi za kosu neodoljivo pristaju svakoj dami, a mirisa ima mnogo, pa se nemojte iznenaditi kada se drugi okrenu za vama. Saznajte baš sve o njima i njihovoj uporebi!

Samopouzdanje koje ostavljate na ulici, na poslu,  u bilo kom društvu, biće veoma zarazno, tako da niko neće ostati ravnodušan u vašem okruženju.

Ako je i vama parfem svojevrsna tačka na i svakom looku i svakoj kombinaciji, dosad ste sigurno već isprobali razne mirise i svaka životna faza nesumnjivo je bila obilježena nekim tada vam omiljenim parfemom. S godinama smo se, osim s nekim novim notama, počeli upoznavati i s novim varijantama u kojima sami parfemi dolaze, pa su nas polako, ali sigurno osvajali parfemi u sticku, u roll-on varijanti, u obliku ulja za tijelo… A još jedan način kako najdraži miris nositi sa sobom uvijek i svugdje jest u obliku parfema za kosu.

Opojne mirisne note iz bočica koje nose oznake Eau de Toilette ili Eau de Parfum, smjestile su se i u parfimirane vodice za kosu, odnosno u takozvani hair mist. Velika je vjerojatnost da vaš omiljeni parfem kuće Chanel ili Valentino postoji i u obliku parfema za kosu, pa ga možete nositi i na taj način. No parfimirani hair mist ipak se razlikuje od klasičnog parfema, jer kada biste klasični parfem našpricali u kosu, došlo bi do njena isušivanja i oštećenja, dok hair mist čak ima ulogu hidratacije kose, pa i reduciranja statičkog elektriciteta ili stvaranja sjaja u kosi. Istovremeno, za sobom ostavlja mirisni trag koji ćete uvijek rado osjetiti na kosi, a i cijenom je pristupačniji od parfema čije note nosi.

Parfem za kosu ne samo da će dati  zadovoljavajući miris, već i obično imaju neku vrstu korisnih svojstava poput hidratacije ili UV zaštite.

Parfem za kosu može uspješno da vas reši neprijatnog mirisa kose, koji može da se pojavi nakon napornog treninga, kada se oznojite, ili ukoliko ste sebi dozvolili da prođe par dana, a da vašu kosu niste oprali – dugo je masna kosa i prljava. Takođe, ukoliko imate problem gljivica u kosi, od kojih takođe može da se javi neprijatan miris, prva pomoć vam svakako može biti parfem za kosu. Međutim, ako je neprijatan miris kose trajan problem, onda vam treba i trajno rešenje. Obično ovaj problem ide u paketu sa kosom koja se masti ili tjemenom koje se peruta, a ni opadanje kose nije rijetkost.

hair-mists

KAKO SE KORISTI?

Prvi način na koji se koristi parfem za kosu jeste na udaljenosti od 30 cm od vaše kose.

Drugi način jeste da parfem poprskate na četku pre nego što kosu počešljate upravo poprskanom četkom. Na ovaj način pružili ste vašoj kosi neophodnu svežinu i prijatno osveženje.

Parfem za kosu ne samo da će dati  zadovoljavajući miris, već i obično imaju neku vrstu korisnih svojstava poput hidratacije ili UV zaštite.

Prvo je neophodno da dobro operete vašu kosu, posebno kreiranim šamponima koji ne sadrže sulfate i silikone. Nakon toga prosušite kosu prirodno, pokušajte da ne koristite fen, jer on može dodatno da ošteti vašu kosu.

Kada je kosa potpuno suha i čista možete da koristite parfem za kosu. Na vama je koji ćete miris odabrati i koristiti ga kao svoj omiljeni parfem za kosu. Miris, tj. vaš parfem za kosu diskretno, i ne pretjerano i ne previše raspršite po kosi. Dejstvo parfema za kosu se pojačava  prirodnim kretanjem kose.