Tutorijal

Parafinski tretman za sretne ruke i noge

By  | 

Efikasna i vrlo jednostavna, parafinska kupka je postala temelj regeneracije i njege ruku i nogu.

c700x420

 

Naši prsti i ruke dnevno naprave na hiljade pokreta. Bilo da je riječ o mikro-pokretima ili velikim radnim akcijama, umornim rukama i nogama na kraju dana treba temeljit odmor, a s vremena na vrijeme i cjelovit tretman njege. Pritom ne mislimo samo na manikuru i uljepšavanje noktiju, već prvenstveno na njegu ruku.

 

U toploj i opuštajućoj kupki otvaraju se pore, pa koža na taj način lako upija aktivne blagotvorne tvari iz parafina, potiče cirkulaciju i uspješno djeluje protiv reumatskih i artritičnih bolova.Parafinske kupke namijenjene su za intenzivnu njegu, vlaženje, stimulaciju i dubinsko čišćenje ruku i stopala. Posebno se preporučuju osobama sa suhom i umornom kožom, osobama koje su puno u kontaktu s kemikalijama i vodom.
Osim toga, ne zaboravimo, mnogi muškarci izjavljuju kako na ženama često najprije primjećuju upravo – ruke. One su, pored očiju, usana, kose, dekoltea, guze ili nogu, najčešći adut zavođenja. Žene s lijepim i njegovanim rukama te s decentnim i zavodljivim pokretima ruku, imaju poseban šarm i eleganciju.

parafinski tretman ruku

Obljubljen među holivudskim celebrityjima prije izlaska na crveni tepih ili foto-session, kao mali ritual relaksa i važan tretman njege ruku, na prvom mjestu stoji parafinska kupka. Efikasna i vrlo jednostavna, parafinska kupka je postala temelj regeneracije i njege ruku. U toploj i opuštajućoj kupki otvaraju se pore, pa koža na taj način lako upija regenerirajuće i blagotvorne tvari iz parafina, te potiče cirkulaciju.

parafin vosak

Parafinske kupke namijenjene su za intenzivnu njegu, vlaženje, stimulaciju i dubinsko čišćenje ruku i stopala. Posebno se preporučuju osobama sa suhom i umornom kožom, osobama koje su puno u kontaktu s kemikalijama i vodom.
Osim toga, parafinska kupka je zbog svoje topline iznimno blagotvorna kod ublažavanja reumatskih tegoba i artritisa. Postupak najčešće počinje peelingom ruku, nakon peelinga stavlja se hranjiva maska, a nakon toga ruke se umaču u ugodno zagrijani parafin. Na ruke se nakon toga navuku frotirne rukavice i parafin se pod njima hladi 15-ak minuta. Dok se hladi pod rukavicama, parafin na kožu otpušta aktivne tvari, djelujući terapeutski. Nakon tretmana koža na rukama je iznimno glatka, meka i vidno pomlađena.

Parafinska kupka, dakako, tretman je koji se provodi i na stopalima. Dapače, liječnici je preporučuju dijabetičarima kao terapiju, koja sprečava odumiranje tkiva na nogama.Naša stopala su potporanj cijelog tijela i zaslužuju da ih ponekad razmazimo i nagradimo nečim bogatim, luksuznim dobrim i zdravim. Iako je parafinska kupka stopala zapravo estetski tretman ima velik uspjeh i kod ublažavanja medicinskih tegoba poput reume ili artritisa kojima godi toplina i svojstva parafina.

njega stopala

Imate li problem sa gljivicama, parafinske kupke mogu pomoći i ovdje. Gljivice ne mogu živjeti bez prisutnosti hrane ili kisika i parafinih učinkovito ubija. Također, standardna temperatura parafinske kupke je od 52 – 56°C a rijetko koja gljivica preživljava na ovoj temperaturi. Je li uopće potrebno spominjati ugodu pri umakanju umornih nogu u ovakvu kupku?
Proizvode za parafinske tretmane možete kupiti putem web shopa OVDJE  ili u radnji koju možete kontaktirati i putem facebook stranice OVDJE.