Kosa

Ove 3 frizure daju više definicije licu

By  | 
Spas za sve koji žele tanje lice
hair 
Dobro izvedeno konturiranje lica savršen je trik za okrugli tip lica koji svojim oblim obrazima želi dati definiciju. No, jeste li znali da sličan efekt možete postići i s dobro odabranom frizurom?Kosa nam uokviruje lice, a dobro odabrana frizura može našem licu dati ljepši, gotovo skulpturirani izgled. Pravi rez oblim licima može dati prekrasnu definiciju, a ako i nemate okruglo lice, no borite se s viškom kilograma, može vas vizualno učiniti mršavijima. Pravilo koje svakako morate slijediti ako želite postići definirani look svakako je izbjegavanje frizura koje će lice naoko učiniti još oblijim, odnosno istaknuti njegovu širinu. Naravno, vi trebate odabrati frizuru u kojoj ćete se osjećati sjajno, no mi ćemo vam ipak malo pomoći da se u moru frizura orijentirate na ono što će vam pristajati izvanredno dobro. Ovo su top frizure o kojima trebate razmisliti ukoliko želite postići definiraniji izgled lica, ili ako želite u licu djelovati mršaviji.

Lob (dugački bob)
Savršena opcija za lica koja žele djelovati vitije svakako je trenutačno jako popularni lob, odnosno dugački bob. Dužina oko 8 do 10 centimetara ispod razine brade savršena je za vas. Ukoliko tražite definiciju, umjesto klasičnog ravno odrezanog loba odlučite se na razbarušenu opciju sa slojevima. Dužina brade i iznad brade je riskantna za obli tip lica te ju je potrebno izbjegavati.

lob
Dugačka, slojevita kosa
Ovakva frizura savršena je za dugokose djevojke oblog lica koje ne žele kratiti kosu. Dužinu možete zadržati, no nikako ne na način da beživotno pada uz lice već kosi morate dati dimenziju koristeći slojevito šišanje. Dugi slojevi vizualno će izdužiti lice, no imajte na umu da volumen morate kreirati u donjem dijelu kose, pri vrhovima, a nikako ne u gornjoj polovini koja bi vizualno mogla dodatno proširiti okruglo lice.
hair
Šiške na stranu
Šiške na stranu pristajat će uz bilo koju dužinu kose i okruglo lice. Oblom licu dat će mekoću i balans, no pripazite da nisu suviše kratke jer biste mogli postići kontraefekt. Trebale bi biti dugačke barem toliko da vam dosežu polovinu dužine nose. Šiške na stranu također će prekrasno naglasiti oči pa ako vam je to facijalno obilježje adut, svakako se odlučite na ovu opciju.
alexa chung
J.S.
Foto: Pinterest
izvor: fashion.hr