Kosa

Ova frizura odgovara svakoj dužini i obliku lica

By  | 

44524_1

 

Mnoge žene se, kada nemaju ideju kakvu frizuru da naprave, odlučuju za pletenicu. Prednost ove stare frizure jeste to što se pravi vrlo brzo i lako, a izgleda neodoljivo, bilo da je nosite kao opuštenu kiku ili zategnutu riblju kost.

Ali, jedna vrsta pletenice posebno se izdvaja po svom izgledu, a to je ona koja se pravi od samo dva pramena.

Po svemu sudeći, ona je omiljena među poznatim damama, jer mnoge glumice i pjevačice možemo vidjeti da ih nose, kako u opuštenoj šetnji gradom, tako i na crvenom tepihu.

pletenica-od-dva-pramena-1428084842-56446

 

Među njima su uticajna modna blogerka Kristina Bazan, glumica i pjevačica Samanta Barks, kao i kraljica lijepe kose, glumica Dženifer Aniston.

Nije joj odoljela ni glumica Loren Poup, koja je poznata po brizi o kosi i koja svakodnevno na svom Instagram profilu objavljuje fotografije frizura koje sama pravi.

 

Još jedna prednost ove frizure, osim što se pravi vrlo lako, jeste i to što apsolutno svakom lijepo stoji i pogodna je za svaku dužinu kose!

Pogledajte u videu kako se pravi ova simpatična frizura, a u zavisnosti od prilike odaberite da li ćete napraviti elegantnu i zategnutu ili ležernu, opuštenu varijantu ove prelijepe pletenice.

 

izvor: kolektiv.me