Kosa

Odabrali smo najljepše poluduge i kratke frizure

By  | 
Razmišljate o skraćivanju kose?
short hair

L
jeto nam donosi mnoge radosti, ali ponekad i nesnosne vrućine zbog kojih češće nego inače razmišljamo o skraćivanju kose. Ako ste ozbiljno zainteresirani za kraću frizuru, ili je možda već imate i ne znate kako biste je stilizirali, pred vama se nalaze vrijedni savjeti i prijedlozi koji bi vas ovoga ljeta mogli spasiti. 

Ljeti nitko ne želi nositi raspuštenu kosu koja se lijepi za vrat i ramena pa se nerijetko upravo na ljeto odlučujemo drastično skratiti kosu. Srećom, danas kratka kosa ne mora nalikovati na mušku frizuru niti izgledati dosadno. Dodavanje androgenih elemenata poput undercuta, asimetrično šišanje ili pak uvođenje ženstvenih valova u kratki bob može vas u svega nekoliko minuta transformirati. Donosimo vam top prijedloge kako ošišati, a zatim i stilizirati poludugu, odnosno kratku kosu.Pixie
Klasičan pixie odličan je izbor za djevojke lijepih i pravilnih crta lica koje se ne žele skrivati iza kose. Izgleda vrlo chic i moderno, a ukoliko pritom imate tanku kosu, ova bi vas frizura uistinu mogla podići na pravi način.

 short hair

Wet look
Kratka kosa savršena je za morsku wet look frizuru. Malim komadićem voska prođite začešljanu kosu i instantno ćete se transformirati u modernu ljepoticu koja djeluje kao da je upravo sišla s modne piste ili crvenog tepiha.short hair


Chic
frizura za slatkice
Poput Jeniffer Lawrence, mogli biste se odlučiti na slatku frizuru protanjenih vrhova koja kosi daje volumen i modernu formu. Okruglom licu sjajno pristaje upravo ova varijanta kratke frizure.
short hair
Faux hawk
One odvažnije među nama zaljubit će se u faux hawk (lažnu mohawk) frizuru, odnosno modernu irokezicu. Kosa je sa strane šišana jako kratko, a na centru je značajno duža i oblikuje se tako da ležerno pada poput šiške iči da stoji uspravno – baš poput irokeze. Uparite li je s ludom bojom kose, vaša će frizura djelovati kao pravi statement dodatak.
 short hair

Vintage bob
Starinski bob podsjeća nas na frizure 1920-ih, no i dalje zadržava moderni osjećaj u kosi. Obično dolazi u paru s kratkim šiškama koje dosežu maksimalno visinu obrva, a može se nositi počešljano u elegantnoj, odnosno razbarušeno u modernijoj inačici.

short hair
Mekani bob
Od 1920-ih odmičemo u 1940-te s mekanim valovitim bobom koji djeluje ženstveno, bogato i decentno. Šiške su mekane, duže nego u klasičnoj varijanti boba i odmaknute na stranu. Ukoliko imate četvrtasto lice, mekani bob će vam pristajati mnogo bolje od ranije predložene vintage opcije.
short hair
Moderni bob
Moderni bob zadržava karakteristike mekanog boba, ali s jednom iznimkom – asimetrično je šišan pa s jedne strane pada duži dio kose. Obično dolazi u kombinaciji s jakim razdjeljkom na stranu, te je kraća strana gotovo uvijek začešljena iza uha.
short hair
Podignuta poluduga kosa
Poludugu kosu moguće je oblikovati u elegantnu frizuru tankim ukosnicama. Dugu šišku podignite od lica, a od ostatka kose pramen po pramen lagano uvijajte i ukosnicom pričvrstite u čvorište skupljene kose tako da se ukosnice ne vide. Na kraju sve učvrstite lakom za kosu.
short hair
J.S.
Foto: Pinterest
Izvor: fashion.hr