Uncategorized

Novi trend: suho šišanje kose

By  | 
Manje oštećuje vlasi kod šišanja

Suho ili mokro šišanje kose? Naići ćete na brojna oprečna mišljenja i frizere koji zagovaraju jednu ili drugu stranu. Doznajte više o manje uobičajenom načinu šišanja, suhom šišanju i njegovim prednostima.

Frizeri tvrde da je suho šišanje preciznije i da može stvoriti individualniji izgled. Suhim šišanjem frizeri vide oblik kose odmah, ne moraju čekati dok se kosa osuši. Suho šišanje preskače iznenađenje koje se može dogoditi na kraju jer klijent odmah vidi kako će nova frizura izgledati, ne mora čekati sam kraj i osušenu kosu.

Suha tehnika šišanja omogućuje da se brzo i lako ukloni veći dio kose koji se želi skratiti, a tamo gdje treba dodati gustinu, lakše se formira nego u mokrom šišanju. Ova tehnika posebno se preporučuje na kovrčavim kosama jer suho šišanje omogućuje frizeru da vidi kako svaka kovrča pada i ponaša se, za razliku od mokrih kovrča koje nemaju svoj pravi oblik.

Šišanje na suho čuva vanjski rub vlasi pa slojevi ne izgledaju obješeno. Kosa je elastična, a kada se šiša mokra, lako se može dodatno oštetiti. Kada je kosa suha, možete dobiti puno čišći rez na krajevima kose. Ovakvo šišanje posebno se preporučuje za tanku kosu, jer kad je mokra, vlasi se previše međusobno sljube pa frizer lako može odrezati previše, radeći rupe u frizuri. Ostaje nam za vidjeti hoće li vodeći frizeri započeti s ovim trendom potpuno suhog šišanja jer već i sada mnogi šišaju kosu na suho samo kraju šišanja, odnosno pri završetku frizure, kao završni touch.

Izvor : fashion.hr