Kosa

Novi trend : Pletenica umjesto razdjeljka

By  | 

Novi trend u Holivudu, kada je riječ o frizurama, je pletenica umjesto razdjeljka. Bilo da stoji pored njega ili upravo na mjestu na kojem bi razdjeljak trebalo da bude, poznate dame požurile su da što prije ponesu ovu frizuru. Pogledajte kojoj od njih ona najbolje stoji!

Cara Delevingne

spl1260844 035

Britanska manekenka među posljednjima je ponijela ovaj trend i osigurala mu status “it” frizure! Na nedavno održanoj dodjeli MTV Movie Awards Kara je umjesto razdjeljka ponijela tanku vijugavu pletenicu.

Chiara Ferragni

01 1

Još jedna modna zvijezda koja se odlučila za ovu frizuru – italijanska modna blogerka Chiara Ferragni. Ona je odabrala jednostavnu ravnu pletenicu umjesto razdjeljka na sredini.

Kate Bosworth

KATEB GLAMOUR 11APR KATEBOSWORTHINSTAGRAM

Glumica je prošle godine oduševila sve svoje fanove, kada je na muzičkom festivalu Coachella ponijela ovu neobičnu frizuru.

Gigi Hadid

spl1229630 010

Ova pletenica naziva se još i “jednorog pletenica”, a Gigi Hadid među prvim je zvijezdama koje su je ponijele. Suština je u tome da je kosa puštena, a da je pletenica puna volumena.

Diane Kruger

dajen kruger

Glumica njemačkog porjekla na crvenom tepihu često nosi pletenice, koje su u skladu sa njenim boho stilom. Stoga joj i ova frizura savršeno pristaje i odličan je primjer kako i sitno pletena pletenica može da bude upečatljiva.

Nina Dobrev

GettyImages 493103890

Još jedna zvijezda koja je nosila “jednorog pletenicu” je glumica Nina Dobrev. Slično kao i kod Gigi Hadid, i njoj je ova frizura podarila dodatni volumen.