Uncategorized

Novi hit – macramé pletenica!

By  | 

Macramé uzorak je bio rezervisan samo za prekrivače koje je baka plela ili ako se sjećate narukvica koje ste radile kad ste bile male. Danas vam donosimo nešto sasvim novo. Pronašli smo predivnu frizuru koju zapravo možete i same napraviti. Jedinstvena macramé pletenica poznata je i pod nazivom zmijska pletenica. Čak i ako su vam vještine pletenja pletenica na početničkom nivou, možete bez problema usavršiti ovu tehniku. Donosimo vam detaljne instrukcije korak po korak pletenja ove pletenice. macrame pletenica 1

  1. Ova pletenica najbolje izgleda na čistoj kosi, ne želite bilo kakve dodatke ili različite teksture prije nego što krenete da pravite ovu pletenicu. Ako vam je kosa kovrdžava ili valovita, odvojite dio kose od koga želite isplesti pletenicu i utrljajte serum namijenjen ovoj vrsti kose. Kosa će vam postati mekana i laka za oblikovanje.
  2. Izdvojeni dio kose podijelite, kao i za običnu pletenicu, na tri dijela i počnite plesti zaustavivši se pri samom kraju.
  3. Kad dođete do kraja, uhvatite srednji pramen lijevom rukom a preostala dva pramena desnom. Potom, desnom rukom povucite pramenove kako bi kreirale cik – cak oblik.
  4. Čestitamo vam, upravo ste napravile prepoznatljivu macramé pletenicu. Pitate se šta dalje? Možete zakačiti pletenicu na jednom mjestu, baš kao na slici ili je obmotati oko pundže. Takođe, možete je podići ili uvrnuti i premotati ili je pustiti da slobodno pada niz dužinu kose. Pustite mašti na volju.macrame pletenica 2

Ovo je jedna od najlakših pletenica. Ako imate izvučene pramenove na kosi ova pletenica će još bolje izgledati jer ima toliko različitih dimenzija, isto tako izgleda odlično i na jednobojnoj kosi. Drago nam je da se u modu vraćaju jednostavnije pletenice koje ne zahtijevaju previše vremena za pletenje. Macramé pletenica izgleda jednostavno i brzo sa dodatnim teksturnim elementima. Zašto ne biste sutra sebi uštedjele vrijeme i iznenadile okolinu sa ovom jednostavnom a upečatljivom frizurom. Uživanje je zagarantovano!