Kosa

Nova jesenska hit boja za kosu – Champagne bronde!

By  | 

Pink champagne, pumpkin spice i rosé su pića u kojima uživamo bez obzira na godišnje doba. Sad su omiljena ženska pića poslužila kao vodeća inspiracija za novu jesensku boju – champagne bronde.

Ženske frizure sa pramenovima 2017 (4)

Iza ove zanimljive boje stoji Kaitlin Jade, australska hair stilistica iz salona Hair and Harlow koja je svojim klijenticama odlučila ponuditi boju koja izvrsno spaja ljetne i jesenske nijanse. Početkom proljeća ove godine popularizirao se bronde, odnosno nijansa koja daje toplinu svakoj plavuši, a brinetama pruža osunčane pramenove.

Sama riječ bronde dolazi od kombinacije engleske riječi blonde i brown, aludirajući pri tome kako ona spaja ono najbolje od smeđe i plave boje. Kaitlin Jade je za Allure objasnila kako je champagne bronde inspiriran bronde trendom, no da je njena boja ipak svjetlija nijansa.

Ženske frizure sa pramenovima 2017 (5)

Posebnost leži u igri svijetlih i tamnih nijansi koje su rezervirane za donji sloj kose. Na prvu champagne bronde izgleda jednostavno, no sama tehnika bojanja je kompleksna jer se nanose razne nijanse. U svojoj suštini ovi pramenovi se izrađuju balayage tehnikom. Nakon što se izblijedi kosa (naravno, ako je to potrebno), ona se boja u nježnu plavu nijansu.

Na korijen se nanosi mješavina mahagoni, beige i crvene boje, a na kraju se dodaje kombinacija zlatne, pješčane i platinasto plave na same vrhove kose.

Ženske frizure sa pramenovima 2017 (1) Ženske frizure sa pramenovima 2017 (2) Ženske frizure sa pramenovima 2017 (3)

Ako želite ove jeseni isprobati champagne bronde, najbolje je da svom frizeru izravno pokažete fotografiju. No, budite strpljivi, možda nećete iz prvog pokušaja dobiti potpuno jednaku nijansu.

Izvor: fashion.hr