Uncategorized

Nova hit frizura: pletenica i visoki rep u jednom!

By  | 

Često se pitamo: koji postotak ljudi koji se oduševe slikama sa pletenicama zapravo napravi frizuru koja ima pletenice. Sigurni smo da su neke od vas ponosno prošetale sitne pletenice ili „riblju kost“, možda čak i ultimativni hit ove sezone, „francuske“ pletenice, ali budimo realni – Instagram i Pinterest su prepuni slika koje bi se trebale zvati „da baš“ ili „nemam ja vremena za to“. Ali ponekad se desi čudo pa u bespućima interneta naletimo na ideju koja se čini novom i osvježavajućom, nešto što bi i osoba koja nikad nema vremena za frizuru mogla da napravi. Predstavljamo vam novi ljetni hit za 2016. godinu – pletenica i visoki rep u jednom.

pletenica i visoki rep u jednom

Glumica January Jones je zaslužna za ovu modernu frizuru uz koju dobijate i volumen i ozbiljnost a tako je jednostavna za napraviti. Iako se ne vidi na prvi pogled, ova frizura se sastoji iz dva visoka repa između kojih je razlika svega nekoliko centimetara. Ovaj trik stvara iluziju pri kojoj se kosa čini dužom i gušćom i zapravo čini stvari mnogo jednostavnijim nego da ste napravile samo jedan visoki rep.

Svako može da napravi ovu frizuru  uz pomoć tri laka koraka:

  1. Na vlažnu kosu dodajte pjenu za kosu prije sušenja. To će vam pomoći da dobijete što više volumena. Nakon toga dodajte još malo volumena uz pomoć dobro znanog starog prijatelja – češlja.
  2. Da biste napravile prvi rep pokupite gornji dio kose sve do sredine uha. Od ostatka kose napravite drugi visoki rep.
  3. I ovdje sva čarolija počinje. Krenite plesti pletenicu od prvog repa dodajući polako krajeve drugog visokog repa, isto kao i kad pletete tzv. „francuske“ pletenice.pletenica i visoki rep

 

Takođe, možete i malo začešljati kosu uz pomoć laka za kosu. Isto tako, ako ste raspoložene za neuredniju verziju ove frizure, izostavite lak i uživajte u jednostavnosti i lakoći nove hit frizure.