Kosa

Nova boja kose „tigrovo oko”!

By  | 

Jeste li spremni za novu boju kose ove jeseni? Nemojte dalje tražiti. Pronašli smo za vas toliko jednostavnu i prelijepu boju kose koja će uskoro zavladati u svim frizerskim salonima. Pozdravite novu boju kose pod nazivom „tigrovo oko”. Ova boja je prekrasna mješavina tople smeđe i pramenova boje karamele.

Prije nego što se upustimo u raspravu o tome zašto nam se sviđa, hajde da prvo objasnimo porijeklo imena. Prvo, naziv „tigrovo oko” nema nikkave veze sa životinjom. Ovo je u stvari naziv poludragog kamena.

Kamen zapravo izgleda ovako:

tigrovo-oko-kamen

 

„Tigrovo oko” je poludragi kamen koji se u drevna vremena nosio za zaštitu i podizanje samopouzdanja. Poznat je bo bogatim nijansama tople smeđe i zlatne boje. Uz ovu boju osjećati ćete se i izgledati fenomenalno.

Kad nanesete ovu boju kao rezultat ćete dobiti prekrasnu mješavinu toplih smeđih nijansi. Ova kombinacija je idealna za prirodne brinete. Najbolje od svega je da ova boja traži minimum održavanja jer i prilikom rasta nove kose, izgledaće potpuno prirodno.

Pošto ova boja još uvijek nije postala širom popularna pod ovim imenom, preporučujemo vam da prilikom posjete frizerskom salonu zatražite boju smeđe karamele u kombinaciji sa toplom ili tamnom čokoladom koja će poslužiti kao osnova.

Kombinacija smeđe i zlatne boje za kosu je jednostavno idealna za sve tipove kose. Efekat je isti kao i kod poludragog kamena. Pramenovi boje meda i topla smeđa boja su upravo ona kombinacija koju možemo vidjeti i na samom kamenu.

Priroda je oduvijek bila inspiracija za mnoge umjetnosti kao što su film, muzika, slikarstvo, gluma itd. Ovaj put, ideja za novu kombinaciju boja za kosu je došla iz prirodnog okruženja. Pogledajte slike uz pomoć kojih možete dobiti ideju šta želite od svog frizera kad ga idući put vidite.

Ova kombinacija se idealno slaže i sa hladnim mjesecima koji nam polako ali sigurno dolaze. Neka vas nova boja kose barem malo ugrije.

tigrovo-oko-boja

smedja-i-zlatna

boja-za-kosu-tigrovo-oko