Aktuelnosti

Njega kože lica tokom hladnih dana!

By  | 

Niske temperature neprijatelji su našoj koži. No osim niskih temperatura, štetan faktor predstavlja i dugi boravak u zatvorenom i toplom prostoru te temperaturni šokovi, koje doživljava naše tijelo tijekom čestih naglih mijenjanja temperatura. Vani je koža izložena niskim temperaturama i hladnom vjetru, a unutra grijanju i suhom zraku. Zbog grijanja gubi vlagu te postaje beživotna, sklona crvenilu i pucanju te podložnija negativnim utjecajima niskih temperatura.

njega-koze-lica-zimi

 

Potrebno je da njegu prilagoditi tipu kože. Također, pored izbora odgovarajućih preparata za zimsku njegu, korisno je da redovito čistite kožu, radite piling, te nanosite hranjive maske. Pazite na izhranu, jedite dovoljno voća i povrća, te unositi dovoljnu kolilčinu vode u organizam.

Suha koža postaje još više suha, perutavija, podložna jačem boranje i neugodnom osjećaju zatezanja. Ako se zanemari, na njenoj će se površini javiti i lišajevi. Suhoj je koži potrebna dodatna hrana, jer je uobičajena dnevna hidratacija neće zadovoljiti. Nahraniti je morate iznutra – hranom bogatom omega 3 i omega 6 masnim kiselinama (riba, maslinovo ulje, orašasti plodovi), biolipidima, cinkom te vitaminima A, C i E (voće, povrće, žitarice).

Njega zrelije kože tijekom zime mora biti vrlo temeljita, jer će inače bore biti još dublje i još vidljivije. To ne znači da morate kupiti “najmasniju” kremu na koju naiđete. I kreme protiv bora moraju biti lagane, nježne i dobroupijajuće, što znači da nije dovoljno da budu jake i masne.

Suprotno uvriježenim stavovima kako je masna koža “neposlušnije” ljeti i kako se na vrućini izlučuje puno više sebuma, osobama koje imaju masnu kožu zima je puno teži period za njeno održavanje. Zrak je u zimskom period mnogo više nečist i nije lako zaštititi kožu koja je zbog prekomjernog lučenja lojnih žlijezda uvijek sjajna i mnogo prljavija nego ljeti.

Svakodnevno čišćenje svih tipova kože, a posebno masne i mješovite, zimi zato mora biti temeljitije. Koža se zimi mnogo intenzivnije prlja jer više boravimo u zatvorenim prostorijama koje se zagrijavaju. U zraku ima puno čestica prljavštine i čađe. U zimskom periodu, za njegu masne kože treba odabrati pogodno mlijeko, losion, gel za umivanje i piling.
Također, nikako nemojte zaboravljati njegu osjetljive kože oko očiju. Koža oko očiju je posebno nježna jer ima malo lojnih žlijezda. Uz to, mnoge žene loše podnose hladnoću, često im oći suze i “žmirkaju” više nego inače, što dodatno iritira kožu, jer je suze isušuju a žmirkanje uzrokuje pojavu bora. Dnevna krema oko očiju je najbolja kao lagani kremasti gel koji koža oko očiju brzo upija tako da se oči odmah mogu i šminkati.
Dakle, saveznik za njegu kože lica u zimskom periodu su hidratantne kreme, pravilna ishrana, i ne smijemo zaboraviti, zaštita kože od sunca. Uz to, “počastite” kožu hranjivim maskama i masažom koje možete i sami uraditi.

Keep your skin clean

 

 

 

Sve nečistoće iz zraka se vežu na vašu kožu lica, ze je potrebno temeljito očistiti kako bi se ćelije kože mogle obnoviti i kako bi koža bila zdrava i blistava. U vašu svakodnevnu rutinu čišćenja lica poželjno bi bilo da koristite i četku za čiščenje lica. Četka će vam pomoći da dubinski očistite kožu vašseg lica, otkljanja odumrle ćelije sa kože, te čisti pore i nečistoće sa lica u samo par poteza. Ona ujedno potiče mikrocirkulaciju kože te se samim timpojačava prirodna proizvodnja kolagena, elastina. Samom upotrebom svakodnevno, smjanjujete vidljivost bora, koža je zdravija, nježnija na dodir, te je ujedno smanjena pojava akni i miteera na koži lica. Jedna od takvih četki za lice je ELITE četka za lice. Četku Elite možete pronaći u radnjama Frisa Sarajevo.

BeFunky-collage (1)

BeFunky-collage