Tutorijal

Njega kose nakon zime

By  | 

Kosu je bitno njegovati cijele godine. Tokom zime ona se isušuju i postaje lomljiva zbog suhog zraka i centralnog grijanja

Nakon zimskog perioda i suhog zraka kojem je bila izložena vaša kosa, ona je često lomljiva i suha. Njenoj lomljivosti nisu pridonijele ukosnice niti svakodnevno vezanje kose u visoki čvrsti rep ili punđu.

To se najbolje vidi kad ju opereš i osušiš. Tad na njoj možeš primijetiti oštećenu površinu i ispucale krajeve, a kad je takva gubi svoju formu i ne može lijepo padati.

Osim toga, takva kosa je naelektrizirana i vrlo ju je teško ukrotiti.

kosa

Ako imaš tih muka, savjetujem ti da posjetiš frizera kako bi obavila proljetno šišanje i njegu kose. Svaki profesionalni frizer trebao bi najbolje znati što je potrebno vašoj kosi pa ga tako upitaj za savjet kako ju tretirati.

Bilo bi najbolje kad bi on preporučio neki profesionalni proizvod koji kosunjeguje izvana i iznutra, nevažno radi li se o ulju, maski ili pak regeneratoru. Proizvodi poput ulja i maski koji se koriste u frizerskim salonima djeluju dugovječno. Iako ti kosa otprve možda neće biti savršena trebaš biti ustrajna i njegovati ju onako kako ti je frizer preporučio. Rezultate će vidjeti već za par tjedana!

Vrlo je bitno njegovati kosu u proljeće jer ju tako pripremate za ljeto, što znači dodatni izazovi sunca, mora, ukosnica i punđi. Bit će podatnija ako ju dobro nahranite.

kosa

Hraniti ju ne morate samo iznutra. I prehrana je vrlo bitna također, kao i dovoljan unos vode. Njegujte svoju kosu jer ona je jedan od vaših najjačih atributa! 🙂