Kosa

NJEGA KOSE KOJU MOŽETE zanemarivati, ali i dalje imati besprijekornu frizuru!

By  | 
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Nakon šamponiranja kose, uvijek koristite regenerator
Ovisno o vašoj kosi. Ako imate tanku ili suhu kosu, regenerator vam je potreban da biste imali volumen i nahranili kosu, ali ne i ostalima. Neki stručnjaci čak kažu kako je najbolje regenerator nanijeti prije pranja kose, ostaviti da se upije, te zatim isprati i šamponirati kosu.

Ako želite da vaša obojena kosa izgleda prirodno, stavljajte pramenove
Pravilo koje biste u svakom slučaju trebali kršiti. Pramenovi ne izgledaju prirodno, stoga, ako želite prirodnu boju, cijelu kosu obojite u boju koja vam se sviđa. Zaboravite na pramenove.

Dnevno povucite 100 poteza četkom kroz kosu kako bi vaša kosa bila jača i sjajnija
Toliko četkanje kose njoj može samo naštetiti i uzrokovati pucanje i rastezanje vlasi. Naravno da kosu trebate češljati, ali umjereno, po potrebi.

Nemojte bojiti kosu jer je to oštećuje
Pravilo koje već neko duže vrijeme nije primjenjivo s obzirom na to da su proizvodi za bojenje kose napredovali, u sebi sadrže regenerator pa čak i njeguju kosu. Čak ni blajh više nije toliko štetan.

Mokru kosu češljate češljem umjesto četkom
Iako će se kosa manje petljati u češlju nego četki, on je opasniji za vašu kosu. No, kako bi češljanje bilo što lakše, nanesite na mokru kosu regenerator u spreju, kreme za kosu i slične proizvode koji će vam olakšati raščešljavanje.

Redovito mijenjate šampone kako se vaša kosa ne bi naviknula
Vaša kosa se ne navikava na šampone. Možete ih mijenjati, ali ne morate. Pratite što vam se čini da je vašoj kosi potrebno, ponekad je to šampon protiv peruti, ponekad za suhu kosu, ponekad za masnu. To je puno važnije od nepotrebnog, učestalog mijenjanja šampona.

Ako imate masnu kosu, nemojte koristiti regenerator
Vjerojatno već i sami znate da upravo zbog toga i postoje regeneratori za masnu kosu, stoga je i vama potreban regenerator. To vam je slično kao i masna koža, i dalje trebate koristiti kreme.

Regenerator nanosite samo na vrhove
Regenerator biste trebali nanositi na cijelu kosu kako biste je nahranili. Potrebno je hraniti cijelu kosu, a ne samo vrhove. Ali ne trebate ga umasiravati u vlasište.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: ljepota.covermagazin.com