Tutorijal

Niste sigurni stoji li vam duga ili kratka kosa? Pomoći će vam pravilo 5,5 centimetara

By  | 

Sve slavne zvijezde slušaju svoje stiliste, a čini se kako je pravilo 5,5 centimetara uistinu popularno u svijetu slavnih.

Naime, svi redom, a pri tom govorimo o ženama, slušaju savjete stilista koji tvrde da pravilo 5,5 centimetara uistinu određuje kakva im dužina kose stoji. Ipak moramo priznati kako ne stoji svakom jednako dobro kad ima kratku kosu.
Međunarodni direktor i viši stilist u John Frieda salonima u Velikoj Britaniji, Giles Robinson, kaže kako sve leži u kutovima. Legendarno pravilo ‘živi’ u svim vrhunskim salonima i slijepo ga se drže svi frizeri. Ukoliko točno mjerite, jasno će vam se pokazati je li vaše lice podobno za dugu ili kratku kosu.

Stoga krenimo u računanje!

Uzmite olovku i ravnalo. Stavite olovku da bude ispod brade vodoravno. Zatim uzmite ravnalo i stavite ga odmah ispod uha, okomito. Sjecište ravnala i olovke govori vam točnu mjeru. Ukoliko je manje od 5,5 centimetara, onda je vaše lice baš poput lica Halle Berry spremno za kratku kosu. No, ukoliko je više od 5,5 centimetara onda ste spremni za frizuru poput Kim Kardashian ili Sarah Jessica Parker, što znači za poludugu i dugu kosu.
Stoga, kad se slijedeći put budete divili nekoj frizuri i poželite ju imati na sebi prvo se bacite na mjerenje, a onda odlučujte.
izvor: cafe.hr