Tutorijal

Nikada više nemojte ovo učiniti s kosom kad se probudite

By  | 

Prema nekim beauty stručnjacima, ovu aktivnost najbolje je izbjegavati u prvim satima u danu…

78629580_XS

 

POGAĐATE, i vi radite ovu pogrešku.

Sjetite se bilo kojeg radnog dana u tjednu i svog jutra. Prvo, teško vam se potruditi, zatim i ustati, a kamo li još srediti se u kratkom vremenu kako biste stigle na posao ili krenule u obavljanje bilo kakvih obaveza.
A što je tek s kosom kada je vidite u izdanju neposredno nakon buđenja? Upravo zato, češljanje kose prilično je uobičajeno u ranim jutarnjim satima.
Međutim, prema nekim beauty stručnjacima, ovu aktivnost najbolje je izbjegavati u prvim satima dana. Potvrdio je to i poznati celebrity frizer George Northwood koji se, među ostalim, brine za kosu manekenke Rosie Huntington-Whiteley te britanske “it” djevojke Alexe Chung koji je otišao i korak dalje te tvrdi kako ranojutarnje češljanje zapravo može upropastiti vaš izgled.
“Kao prvo, češljanje kose ujutro dovodi do toga da ona postaje neuredna i nakovrčana, a kao drugo, uvijek postoji mogućnost da je oštetite. Umjesto četke, koristite prste, jer ćete moći osjetiti zapetljane dijelove”, otkriva George.
Osim toga, on preporučuje spavanje s kosom u laganoj punđi koju ćete dobro pričvrstiti ukosnicama kako bi se ona držala na mjestu. Ujutro, kada se probudite, raspustite punđu, stavite malo ulja u kosu i prođite je prstima.
cetka za kosu
A ako baš ne možete zamisliti jutro bez četke, onda se pobrinite da njome prijeđete površinu cijele kose samo jednom.
Izvor: index.hr