Kosa

Nevjerovatne frizure za tanku kosu

By  | 

Ako ste i vi jedna od njih, preoporučujemo vam potpunu pažnju.
Svaka žena koja ima tanku kosu, može razumjeti koliko frustracije može prouzrokovati pronalaženje odgovarajuće frizure za ovakav tip kose. Mnogi stilovi vrlo brzo izgube prvobitan oblik, te kosa postaje beživotna i bez oblika.
Mi smo za vas izdvojili pobjednike! Dok budete eksperimentisali s preloženim frizurama, shvatit ćete da postizanje jake i čvrste dlake zavisi u većini slučajeva od proizvoda koje koristite za njegu kose. Povjerenje prepustite šamponu za volumen, sprej za volumen, češalj s gustim zubcima, i možete se pozdraviti s tankom beživotnom kosom.
Visoki rep
Stvaranje voluminoznog visokog repa je vrlo jednostavan postupakza tanku kosu. Ovaka vrep stvorit će iluziju guste i jake dlake. Prvo što je potrebno za ovakvu frizuru jeste da vam je suha kosa, po mogućnosti da je oprana dan ranije ili dva dana. Upotrijebite šampon za suho pranje kako bi pokupio višak masnoće na tjemenu te natapirajte kosu kako biste dobili volumena. Zatim fino pokupite kosu u visoki rep, i izdvojenim pramenom sakrijte gumicu kako biste dobili iluziju visokog repa bez gumice za kosu.

27a1b4deacd7a85d1be0d72986afef43a8747f3d62f453972082b9fdc17d8488
Riblja kost pletenica
Pletenica riblja kost je potpuno prikladna za tanku kosu srednje dužine, i pružit će nevjerovatnu teksturu vašoj kosi. Za početak na kosu nanesite sprej za volumen kose, ukoliko želite postići blage valove koristite i morski sprej za kosu, koji će dodati teksture vašoj kosi. Zatim ispletite pletenicu, od ramena prema krajevima, kako biste postigli gustoću , svaki dio pletenice blago izvucite prema naprijed kako biste postigli efekat debele i guste pletenice, ali neuredne.

93212b756210ff03cc48583435c35fed
Prednji dio podignut
Najbolji i najjednostavniji način da vašu kosu učinite gustom i bujnom. Kako biste što lakse napravili ovu frizuru preporučujemo vam da koristite lagane šampone koji su namjenjni za volumen kose, koji će joj dati jačinu i pokretljivost. Kada je vaša kosa potpuno suha, odvojite gornji dio kose, te taj dio kose lagano natapirajte, zatim ga prebacite preko krajnjeg dijela vaše glave i učvrstite ukosnicama.

platinum-pulled-back-bob
Valovit lob
Za vas koje imate tanku kosu najbolja je odluka da skratite kosu. Prema svemu sudeći najbolja dužina za održavanje tanke kose je dužina do ramena, tj. u visini vaše brade. Za dodatni volumen možete uraditi blage valove. Prednost ove frizure je ta što vam kosu ništa ne otežava. Za oblikovanje valova i prirodnih lokni možete koristit morski sprej za kosu, koji ujedno ima efekat učvršćivanja kose.

42cddc790ba4cd234d23e589b4b6711a
Kosa s strane
Ako postoji jedna frizura koju žene s tankom kosom trebaju izbjegavati to je razdjeljak na sredini glave. Ono što će vam svakako odgovarati je veći dio kose prebačen u jednu stranu,tako ćete osigurati sebi iluziju guste kose, a ako tome još dodate par valova, onda je to pun pogodak.

deep-part
Nejednake šiške
Trik je da izbjegavate debele i guste šiške koje će vam uzeti više od polovine vaše kose. Umjesto toga izaberite tanke stepnaste šiške. One vam omogućavaju da ih pomjerate u stranu ili da ih ostavite preko cijelog čela.

a7a466afa9a6e00d9d1611b3df26498a
Kratki i neuredni pixie
Kratka kosa će uvijek izgledati voluminoznije od dugih, a tu idealnu ulogu ima pixie. Dodatan efekt volumena ostvarit ćete ako dodate malo spreja za teksturiranje.

short-hair-curled-tutorial