Kosa

„Nevidljiva boja“- Bojenje kose za prave trendseterice

By  | 

Sada je vidite, pa onda ne! To je prava odlika novog trenda bojenja kose, koji je jednostavno nazvan „nevidljiva boja“.

haartrend-farbe-ghosted-hair-fb Ono što izdvaja ovu ultra- bijelu nijansu od uobičajenih plavih platinum tonova je stapanje hladnih grafitnih tonova, kvarcnih i bisernih nijansi u unutrašnjosti dlake. Ovi tonovi se okrivaju pri pokertu kose, i nestaju u pokretu, te vas ostavljaju u razmišljanju da li ste ih uopće i vidjeli. Ovaj način bojenja kose prvi put je viđen na Instagram profilu Jason Hogan, koloriste Londonskog salona Josh Wood Atelier, te je od tada hit u svijetu bojenja.

ghosted„Ovaj način bojenja kose stvoren je iz nužnosti.“ Rekao je Hogan za Allure. „Želio sam da svojim klijenticama koje imaju ravnu platinum i ledeno plavu boju kose omogućim i teksturu, zanimljivost bez unutrašnjih pramenova, ali takođe da očuvam zdravlje kose.“

ghosted 3Hogan je započeo proces koristeći izbjeljivač kose, zatim je kosu slojevito obojio s polu-trajnim bojama kako bi stvorio ovakav efekat. Pri svakom ovom koraku koristio je Olaplex kako bi očuvao zdravlje kose. Ova boja će najviše odgovarati osobama koje imaju tamno plavu kosu, zbog samog procesa izbjeljivanja kose. Sam proces preobrazbe u ovu „nevidljivu boju“ traje oko 6h, ovisnosti od podloge klijenta.

ghosted offTrend svijetlo plave i sive boje kose na modnoj sceni je već neko vrijeme, ali ovaj hrabri odsjaj kose, koji stvara iluziju u teksturi kose, mogao bi biti broj jedan razlog zašto bi se odlučili na drastičnu promjenu frizure u narednom periodu.