Uncategorized

Neobične boje ne poznaju godine! Imam pink kosu u 70-ima!

By  | 

Reportaža o starijoj dami koja odlučno i hrabro nosi svoju novu neobičnu boju kose

Upoznaćemo vas sa Giselom, starijom gospođom iz Dizeldorfa koja je još uvijek iako ima dosta godina, mlada u duši i spremna na promjene. Godine nisu ništa drugo nego brojke, iz topa nam reče Gisela. Fashion crazy colours boje su nevjerovatno popularne ove godine. Tim stručnjaka iz Paul Mitchell svjetski poznatog brenda će nam ispričati priču o nevjerovatnoj transformaciji koju su uradili na Gisele iz Dizeldorfa.

gisele

Gisele prije nastupa sa Paul Mitchell timom

Upoznali smo Gisele veče prije našeg velikog nastupa u lokalnom restoranu u Dizeldorfu koji se zove “Top Hair”. Bili smo u potrazi za mladim modelom sa kojim bi imali saradnju i u narednom periodu boravna u Njemačkoj. Odjednom nam je pala nevjerovatno neobična ideja kada smo vidjeli stariju damu sa bijelom kosom kako sijedi i pije pivo sa svojim prijateljem. Zašto nebi napravili atrakciju sa izvođenjem modela koji je hrabar da iznese promjenu boje kose u neobičnu pink boju bez obzira na svoje godine. Prišli smo i pitali Gisele da li želi da bude model za nas, i onda je pristala bez pomišljanja.

insta_orig_large gisele2

Paul Mitchell tim na sceni

Nakon šoua Gisele nam je rekla da joj se nevjerovatno sviđa nova boja kose, ali da joj se prije svega najviše sviđa način na koji joj se obraćao cijeli naš tim. “Osjećala sam se kao kraljica”: reče Gisele. Robert iz Paul Mitchell tima je dodao da bi frizeri trebali više da otvaraju srca damama sa svojim pristupom nego sa alatom kojim rade. “Dame vole kada se prema njima ophodite kao prema kraljici”: reče Robert.

Sami proces dobijanja pink boje kod Gisele nije bio preterano zahtjevan. Gisele je već imala bijelu sijedu podlogu pa smo u sekcijama i pramenovima radili pink boju sa Paul Mitchell hot pink inkworks. 

gisele3

Druženje u Bekstejdžu

Sve u svemu, pouka naše priče i reportaže je da je nebitno koliko godina da imate, bitno kako sebe vidite i koliko ste spremni da se vratite i uradite nešto što će vas povezati i vratiti u vrijeme mladosti. Budite hrabar klijent spreman na promjene i nosite svaku boju onako kako vi to stvarno umijete!