Kosa

Negativna strana frizure koju volimo: Zašto rep uzrokuje glavobolje?

By  | 

Bilo da niste stigle oprati kosu, upravo ste krenule u teretanu ili ste samo prelijene za slaganje frizure: Rep je uvijek odlično i brzo rješenje, no on ima i svoju mračnu stranu.

repich

 

No, kao što ste to doživjeli barem jednom, rep često može dovesti do glavobolje, odnosno pulsirajuće boli, pogotovo ako ga nosite cijeli dan. No, znate li zašto se to događa?

Odgovor je otkrio neurolog Denise E. Chou sa Sveučilišta Columbia. “Kada svežete svoju kosu u čvrsti rep ili punđu, povlačite živce na koži, što može dovesti do glavobolja”, otkrio je.

Logično, za žene koje i inače pate od migrena, vjerojatnije je da će iskusiti glavobolje, ako nose rep. “Stavljanje kose u rep ne bi trebalo biti, no može se shvatiti kao vrlo bolno iskustvo tijekom napadaja migrene.” No, čak i ako ne patite od čestih migrena, aktiviranje završetaka osjetilnih živaca, može izazvati napetost i kompresiju u vašoj glavi.

rep7

Rješenje je vrlo jednostavno: kada baš ne možete izbjeći vezanje kose, barem se potrudite da to učinite što blaže i opuštenije.