Kosa

Ne činite ove pogreške jer ćete izgledati starije, a to vam stvarno ne treba

By  | 

Kao što već znate, frizura igra veliku ulogu u vašem cjelokupnom izgledu. No, katkad se zaželite promjene, ali niste sigurno što da napravite. Sljedeći put kada idete kod frizere, prisjetite se ovih čestih pogrešaka i izbjegnite ih pod svaku cijenu.

Pramenovi su vam predugi

Dugi pramenovi mogu povući kosu prema dolje, ali i vaše lice. Najgori ‘prijestupnik’ je duga beživotna kosa, razdijeljena po sredini. Razmislite o poludugoj bob frizuri, koja bi vam išla do ključnih kostiju. Frizer Paul Labrecque smatra da asimetrična frizura ili bilo kakva koja nije ‘savršena’, odvlači pozornost od bora.

Bojite se posvijetliti

Na tamnoj kosi je primjetnije kada se počne stanjivati te, također, baca sjenu na vaše lice, tako naglašavajući bore. Kako biste to izbjegli, isprobajte boju koja je za dva ili tri tona svjetlija ili samo posvijetlite pramenove oko lica. Ili, pak, probajte toplije tonove. Tako, ako imate tamno smeđukosu, pofarbajte je u neki čokoladni ton.

Slična je stvar sa svijetlom kosom. Ako vam je kosa blizu tona vašeg tena, činite se blijedima. Ako unesete malo kontrasta, koža će vam izgledati zdravije, stoga isprobajte pramenove boje karamele.

Izabrali ste ekstremnu frizuru

Frizeri smatraju da je ekstremna frizura isto kao kada imate na licu previše šminke. Ako želite nešto moderno, frizeru pokažite fotke nekih zvijezda sa lijepim frizurama, kao što su Halle Berry ili Susan Sarandon.

Šiške su jedan od načina na koji možete osvježiti svoju frizuru bez da pretjerujete. Izaberite pune šiške koje vam dolaze do obrve, a izbjegavajte tanke. Možete se odlučiti i na duže šiške koje se nose sa strane. No, ako vam je kosa nestašna ili kovrčava, šiške u potpunosti izbjegavajte.

izvor:magazin.net.hr