Tutorijal

Naučite se brijati britvom

By  | 

Ne bi bilo ispravno tvrditi da se brijanje britvom vraća u modu, no sve je više novopridošlica grupi entuzijasta koji ne odustaju od stila života – uklanjanja brade na stari način. U vrijeme kada paketić žileta košta par maraka, a oštra britva tek nekoliko poteza po brusnom remenu, među interesentima svakako ima i onih koji bi na brijanju prije svega štedjeli.

1_14_04_14_8_21_12

Zato su tu svi ostali valjani razlozi za prelazak britvu. Stil, ekološka osviještenost, retro i mačo furka, izvolite odabrati svoj, a onda i pročitati tri jednostavna koraka (u teoriji) za brijanje britvom:

1. Pripremite lice

Bez obzira na to nanosite li prije brijanja pjenu iz spreja ili fini francuski sapun za brijanje četkom od prirodne dlake , pazite da je mokro samo lice, a da je ruka koja drži britvu suha.

howtomasterastraightrazorshave3_1398861015

2. Zategnite kožu prstom

Ispružite kažiprst prema ogledalu, kao da govorite: ‘Da, ti!’, zatim ga okrenite prema licu i napnite kožu potezom prsta prema gore. Tako će britva zahvatiti samo dlačice, a ne i kožu.

3. Držite britvu pod kutom
Držite britvu pod kutom od 30 stupnjeva. Ako je budete držali pod manjim kutom, nećete učinkovito uklanjati bradu, a ako je bude držali pod kutom od devedeset stupnjeva, razrezat ćete kožu.

Как-брадата-ви-да-расте-по-бързо

Ne ide? Puno posjekotina? Brijanje britvom je vještina, razvija se praksom, a ako trebate savjet ili samo pecate podršku, mnogo je internetskih okupljališta brijača britvom. Domaća Brijačnica nudi znalačke savjete ili je, kao nekoć u pravim brijačnicama, samo zgodno mjesto za duge, neobavezne razgovore.