Kosa

Najtraženije frizure ove sezone

By  | 

Ako je jedna od vaših novogodišnjih odluka bila i promjena imidža, sada kada su prošli svi praznici, pravo je vrijeme da je konačno i ostvarite

 A nema boljeg načina za kreiranje novog looka od drukčije frizure i šišanja. Donosimo vam sedam frizura koje će biti apsolutni hit ove godine i savjetujemo vam kako da ih oblikujete kod kuće.

Slojeviti lob

Ovo je frizura koju već nose Emma Watson i Adele. Svom frizeru objasnite da želite chic i trendi frizuru koja ne zahtijeva puno brige kod kuće, a vrhovi trebaju biti prorijeđeni, za što ležerniji look.

Vesele sedamdesete

Svjetski hair stručnjaci predviđaju da će i ovo biti jedna od hit frizura u 2016., sa šiškama i puno pramenova u slojevima sa strane, kao kod Taylor Swift ili Alexe Chung. Važno je da vam kosa nakon šišanja bude dovoljno dugačka da ju možete skupiti u rep, a da vam odnaprijed ostanu kraći pramenovi koji će nehajno padati.

Pixie frizura

Po uzoru na Kate Maru, ove godine odlučite se za drastičnu promjenu i ošišajte se na kratko! Suština je u slojevitom šišanju, a duže pramenove trebate ostaviti oko ušiju, iznad čela i na potiljku. Kod kuće ćete ovu frizuru lako oblikovati uz malo gela za kosu i pomoću fena.

Dugačke šiške

Ovu godinu obilježit će veliki povratak šiški, a frizuru inspiriranu čuvenom Brigitte Bardot već nosi Dakota Johnson. Ova frizura pogodna je za sve tipove kose, a osobito za one s gustom i kovrčavom kosom. Kod kuće pustite kosu da se osuši prirodnim putem, a potom je dodatno oblikujte pomoću pegle ili figara.

Dugački bob sa šiškama

Djevojke koje su prošle godine nosile lob, ove godine mogu promijeniti imidž tako što će kosu ošišati do ramena – u bob, uz skraćivanje šiški poput Jennifer Lawrenec ili Sienne Miller. Frizeru trebate napomenuti kako želite da vam kosa dopire do brade kada je suha, a kod kuće frizuru oblikujte pomoću kreme za styling koju ćete nanijeti na mokre vrhove.

Novo stepenasto

Ono što je zajedničko frizurama kakve nose Cameron Diaz, Rachel Billson ili Emma Stone jesu stepenovi. Oni trebaju biti što vidljiviji, a najvažnije je da odredite gdje želite da završava prvi, gornji sloj. Kod kuće kosu oblikujte voskom radi postizanja što većeg volumena.

Supermodel midi

Po uzoru na Karlie Kloss, ovo je frizura srednje dužine koja je laganija od loba, a ne toliko stroga kao bob. Važno je da vam vrhovi kose dosežu do ključne kosti i da ne budu strogo definirani i izjednačeni, što doprinosi ležernosti looka.

Izvor: grazia.hr