Tutorijal

Najstarija provjerena metoda za brži rast kose

By  | 

Jednostavan trik od kojeg će vam kosa rasti brže!

lusi blogerica

Jedna blogerica odlučila je testirati najstariju metodu.

Vjerovatno ste čuli da će vam kosa brže rasti ako je redovito četkate. Neki misle da je to samo mit, drugi su odlučili isprobati i tu metodu.Među njima je i blogerica Lucy Aitken Read koja je za britanski Cosmopolitan opisala svoj eksperiment s četkanjem.

cetka za kosu

S obzirom na to da četkanje bez sumnje može ošteti vašu kosu, važno je da se opremite kvalitetnim četkama. Četka od prirodne dlake širi prirodna ulja s vašeg vlasišta na cijelu vlast. zbog čega ona postaje snažnija i sjajnija.
Iako ne postoji mnogo znanstvenih istraživanja o tome što se događa kad četkamo kosu, vjeruje se da se četkanjem naš skalp stimulira te se ubrzava rast kose.

brzi rast kose

Lucy je prije svog eksperimenta fotografirala svoju kosu, a potom ju je četkala dvaput dnevno po 3-5 minuta, dijeleći je u pramenove i temeljito četkajući svaki dio.
Iako joj je taj proces bio zamoran, rezultati nisu izostali. Nakon samo dvije sedmice njena kosa bila je dva centimetra duža. Ističe da redovito četkanje ne može zamijeniti zdravu prehranu i redovito pranje kose nježnim preparatima.

brzi-rast-kose