Kosa

Najpopularnije boje za kosu u 2016. godini!

By  | 

Da li vam je trenutna boja kose dosadila i želite promjenu ali ne biste da dirate dužinu? Ako je odgovor potvrdan onda ste spremne za novu boju. Prelistajte naš vodič kroz nijanse kako bi dobile inspiraciju, bez obzira da li želite potpuno novu boju, suptilne pramenove, više vrsta pramenova ili novi ombre.

Od Jourdan Dunnine čokoladno smeđe kose do šik pramenova boje meda Alexe Chung, obuhvatili smo sve klasične boje za kosu kao i popularne trendove u 2016. godini.

Tople smeđe nijanse su trenutno veoma popularne pa čak i zvijezde s A liste potamnjuju plavu kosu i čine smeđu boju što toplijom. Kao i uvijek, vatreno crvena boja kose Emme Stone u nama izaziva malo ljubomoru (usput ovo je preporuka za boju kose za one koji imaju svijetao ten), kao i zvijezde koje ponosno pokazuju plavu kosu, kao kratka plava kosa Michelle Williams.

Ako ste u potrazi za nečim što je dramatično, kao nova frizura poslije prekida emotivne veze – zašto ne isprobate kompletnu promjenu boje koseod plave do tamno smeđe kao kod Reese Witherspoon? Ovo je veoma brz način kako da promijenite izgled, samo budite sigurne da izaberete nijansu koja ide u korist vašoj boji očiju i nijansi kože.

Jarke boje su veoma česta pojava zadnjih godina a sve zasluge idu Chloe Norgaard koja je ponosno pokazala kosu u duginim bojama. Nedavno je neočekivano Georgia May Jagger zamijenila prepoznatljivu plavu boju kose za narandžastu.

Bronde boja i siva boja za kosu su i dalje veoma popularne a posebno na Instagramu.

Ali, koja boja će vam najbolje pristajati? Ako ste pomalo nesigurne, zašto se ne bi odlučile za polutrajnu boju za kosu. Poslužite se našom galerijom i pronađite nijansu koja vam najviše odgovara. Na ovaj način ćete imati jasnu ideju u kom smjeru želite ići a posavjetujete se is a frizerom kako bi dobile najbolje rezultate.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

18

19

20

21

22

23

25

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37

38

39

41

42