Kosa

Najpopularnija nova frizura – obrnute pletenice!

By  | 

Postoje frizure koje često viđamo na internetu. Jednostavno su konstantno prisutne. Jedna od njih je i ova pundža sa obrnutim pletenicama. Tri francuske pletenice koje počinju na kraju glave i idu prema gore spajaju se u visoku pundžu. Za ovu frizuru biće vam potrebno mnogo spretnosti i vještine kao i strpljenja. Iako izgleda prilično zahtjevno, krajni rezultat je zaista impresivan.

obrnute-pletenice-prednja-strana

Umjesto samo jedne francuske pletenice na pozadini glave, ova frizura ima tri. Tri pletenice mogu da se ispletu na kosi koja je ravna i normalna. Ako imate izuzetno gustu kosu, onda možete napraviti i pet pletenica. Samo jedna francuska pletenica izgleda pomalo usamljeno i obično. Više francuskih pletenica na zadnjoj strani glave koje su ispletene od dole prema gore, dodaju posebnu dimenziju cjelokupnoj frizuri, dodatno naglašavaju kontrast između uglađenog prednjeg dijela i zadnjeg teksturiranog dijela.

obrnute-pletenice-izrada

Kako bi dobili ovakvu frizuru, kosu podijelite u dva dijela. Neka prednji dio ide do prednje strane ušiju a zadnji dio iza ušiju. Zakačite prednji dio kose kako vam ne bi smetao prilikom pletenja. Glavu zabacite prema naprijed a neka vam frizer krene praviti francuske pletenice od vrata prema sredini glave.Svaku završenu pletenicu, učvrstite elastičnom gumicom u boji kose.

obrnute-pletenice-pundza

Na prednji dio kose nanesite pjenu za volumen, Dobro je začešljajte i izravnajte na vrhu sredine glave, zajedno sa krajevima pletenica. Pokupite svu kosu i zavežite visoki rep. Posebnu pažnju obratite kad budete rep provlačili kroz gumicu. Kad dođete do zadnjeg provlačenja. Nemojte skroz izvući rep, već ostavite malu petlju a krajevi neka ostanu pušteni. Krajeve obmotajte oko tako presavijene kose i učvrstite ukosnicama. Na ovaj način ćete dobiti visoku pundžu koja izgleda elegantno i profinjeno.

obrnute-pletenice-friyura

Ova frizura je inspirisana uličnim stilom današnjice koja je malo dotjerana kako bi bila elegantnija. Obična pundža je zamijenjena presavijenom kosom a umjesto jedno imamo tri ili čak pet francuskih pletenica. Ako malo razmislite, pletenice su jedan od najčešćih asesoara za kosu a najbolja stvar je što ništa ne koštaju.

vise-obrnutih-pletenica