Kosa

Najbolji frizerski saloni u Parizu (FOTO)

By  | 

Pariz je mnogima najdraži grad na svijetu, grad ljubavi i kulture, meka mode i ljepote. Pariz nije samo poznat po visokoj modi, nego i dizajnerskim i unikatnim trgovinama svih vrsta.

Na tajnim adresama, često na mjestima skrivenim od ljudskog pogleda, nalaze se trgovine i saloni.Posjet njima se može usporediti s kupovinom Ladurée macaronsa, Christian Dior haljina, Birkin i Hermès torbica.

Pretvarajmo se da smo Parižani i posjetimo sveta mjesta toga grada:

Frizerski saloni Pariza

Lijepa kosa je zdrava kosa, onakva kosa pokraj koje se muškarac želi ujutro probuditi, a da nije važno tko je on – vaš životni suputnik ili slučajni poznanik, kojega ste opijena Parizom i kvalitetnim šampanjcem pozvala na doručak… Parižanke obožavaju frizere! Oni su najbolji prijatelji jedne djevojke. Uz pranje, šišanje i brigu za kosu, te friziranje kose u skladu s vašim godinama, s frizerom možete raspraviti o svim događajima prošlog tjedna.

Christophe Robin

parizsaloni2_jpg_1363399375

Prvi na popisu slavnih frizera nalazi se Christophe Robin – kolorist najpoznatijih ljudi svijeta. Njegov boudoir salon skriven je od prolaznika među zidovima hotela Le Meurice. «Odlazim k njemu zatvorenih očiju», govori Laetitia Casta, «on je odgovoran za moju boju kose i sve promjene vezane uz to.

Njegov salon posjećuju Catherine Deneuve, Sharon Stone i Laetitia Casta, što ga čini poželjnim za mnoge, a prvenstveno plavuše iz cijelog svijeta. Rezervacije se rade mjesec dana unaprijed, a na vrhuncu sezone (primjerice dok traje Tjedan mode) čak i dva. Treba spomenuti da on samo boja kosu. Ako želite ošišati kosu ili napraviti frizuru, usmjeriti će vas stilistima koji rade u njegovom salonu. On je kolorist i time se sve govori.

David Mallet

parizsaloni3_jpg_1363399376

David Mallet, podrijetlom iz Australije, uistinu je frizer sa zlatnim rukama. On radi s najboljim modnim fotografima današnjice, Yves Saint Laurent, Dior i zvijezdama poput Demi Moore i Emmanuelle Alt. No, slava mu nije udarila u glavu, svim klijentima prilazi s jednakom brigom i zanimanjem, neovisno o njihovoj slavi. Njegov salon je mjesto pariškog luksuza i holivudskog glamoura.

 

John Nollet

parizsaloni4_jpg_1363399378

Još jedna zvijezda frizerskog svijeta Pariza! Njega zna cijeli svijet. Među njegovim klijentima nalaze se Elizabeth Hurley, Vanessa Paradis, Diane Kruger, Kylie Minogue, Uma Thurman i Johnny Depp.

Odlazak u njegov salon nije jeftin, no oni koji su navikli na čarobne ruke stilista i ne žele gamijenjati s drugim frizerom, uložiti će i 1000€ za jedan susret s Nolletom. Ostatku svijeta Nollet je poznat po imidžima koje je stvorio za zvijezde i s kojima oni blistaju u filmovima, na crvenim tepisima i modnim snimanjima.

Frizuru koju je Audrey Tautou imala kao glavna junakinja filma «Amelie» napravio je Nollet. Frizuru je napravio mimo želja režisera, rukovodeći se samo svojim profesionalnim čulom, i nije pogriješio. Amelie je trebala utjeloviti sve francusko i režiser filma je pozvao Nolleta da joj napravi frizuru srednje dužine kako bi mogla nositi konjski rep. Frizer je pročitao scenarij i odlučio stvoriti sliku Francuskinje prema svojim idejama te tako proslavio bob s kratkim šiškama u cijelom svijetu. 

parizsaloni5_jpg_1363399378

Monica Bellucci i John Nollet

Monica Bellucci samo je njemu vjerovala kada je morala postati plavuša – poznat je po svojoj brizi o detaljima.

Nollet smatra kako za dobru frizuru ponekad treba i više od jednog sata, i to uistinu nije čudno. «Kada se gradi kuća, treba stalno provjeravati stoje li temelji na mjestu i da ništa ne ugrožava gradnju. Tako je isto i s kosom», filozofija je ovog poznatog frizera.

Jean Louis David

parizsaloni6_jpg_1363399379

Još jedan od mnogih skrivenih genija pariške ljepote, skrivenih unutar luksuznih hotela i pariških stanova.

Za one koji ne znaju, nedjeljom i ponedjeljkom svi frizerski saloni Pariza su zatvoreni. No, vrata salona Jean Louis David na Avenue du Président Wilson, na korak od trga Plaza Athénée otvorena su i ponedjeljkom, što je za mnoge velika sreća ako im hitno treba frizura.

izvor: buro247.hr