Aktuelnosti

Najbolje muške frizure za vaš oblik lica!

By  | 

Jeste li se ikad zapitali koja je frizura najbolja za oblik glave ili lica? Ako ste spremni za novu frizuru, ali niste sigurni koji krojevi i stilovi najbolje odgovaraju vašem licu, ovaj vodič pomoći će vam pronaći najbolje muške frizure koje biste trebali dobiti. Vjerovali ili ne, oblik glave i lica, kao i crte lica poput brade, linije čeljusti, obraza i čela mogu utjecati na to koja vrsta šišanja je prava za vas. A s toliko različitih vrsta oblika glave i struktura lica, može biti nezgodno pronaći dobar kroj i oblikovati kosu.

U nastavku smo sastavili najbolje šišanje za duge, ovalne, okrugle, četvrtaste, trokutaste i dijamantne oblike lica. Prvo ćemo vam pomoći da utvrdite koji oblik glave imate, a zatim ćemo preporučiti razne cool stilove šišanja za muškarce koje bi isprobali u brijačnici. Bez obzira želite li kratku, srednje dugu ili dugu kosu, postoji dobra frizura koja vam odgovara.

Ovdje su najbolje frizure za muškarce prema obliku lica!

Kakav Oblik Lica Imam?

Prvi korak u odabiru stilskog muška frizura što vama odgovara uključuje određivanje oblika vašeg lica. Da biste shvatili kakav oblik glave imate, potrebno je nekoliko jednostavnih koraka. Odluka između okruglih, ovalnih, kvadratnih i duguljastih (dugih) oblika lica zahtijevat će izoštreno oko, pa ćete također morati obratiti pažnju na veličinu i smještaj određenih crta lica. Iako to može biti teško, to možete učiniti češljem, zrcalom i jednostavnom sapunicom ili flomasterom.

Evo kako odrediti koji oblik lica imate:

  1. Češljajte kosu ravno unatrag i dalje od lica. Ako imate dugu kosu, stavite je u rep nakon češljanja, a ako kosa nije dovoljno dugačka za rep, samo je zadržite kako biste što jasnije vidjeli svoje lice.
  2. Pažljivo pregledajte svoje lice u zrcalu i zabilježite njegov oblik. Koristite sapun ili flomaster, ocrtajte obris lica oko rubova izravno na zrcalo. Dobit ćete najbolje moguće rezultate ako tijekom ovog postupka ne pomaknete glavu.
  3. Odmaknite se od ogledala i pogledajte obrise. Nalikuje li kvadratnom, ovalnom, okruglom, trokutnom, dijamantnom ili dugom obliku? Ovo su najčešći oblici lica za muškarce i oni vam mogu pomoći da odlučite koja je frizura najbolja za vas.

Drugi način pronalaska oblika lica može biti mjerenje čela, jagodičnih kostiju, linije čeljusti i duljine lica od središta linije kose do brade. Usporedite mjere i dimenzije da biste vidjeli što najbolje opisuje vaš oblik lica:

  • Ovalan:ovalni oblik zahtijeva lice dulje od njegove širine s čelom većim od zaobljene linije čeljusti.
  • Kvadrat:kvadratni oblik lica javlja se kada su sva mjerenja približno ista, ali s isklesanom oštrom čeljusti.
  • Krug:okrugli oblik lica također ima slične dimenzije i duljine, ali s manje definiranom, mekom čeljusti
  • Dugo:dugi oblik lica zahtijeva da duljina lica bude najduže mjerenje s čelom, linijom čeljusti i jagodicama otprilike iste veličine.
  • Dijamant:dijamantni oblik lica postoji kada je duljina lica najveća, a slijede ga jagodične kosti, čela i linija čeljusti s oštrom, zašiljenom bradom.
  • Trokut:oblik lica trokuta pojavljuje se kada je linija čeljusti veća od jagodičnih kostiju, a obrazi veći od čela.

Nakon što ste shvatili oblik lica, možete početi gledati najtoplije i najpopularnije frizure da biste dobili.

Oblici Muškog Lica

Evo najboljih šišanja za muškarce po obliku lica. Od blijedog i podrezanog na bočnim dijelovima do češlja preko, šaha, pompadura, zalizanih leđa, kroja posade, obrezanih vrhova, resa, četkica i frizura od umjetnog jastreba na vrhu, dečki će pronaći svježe trendovske stilove prema svom licu.

Krug

Okruglo lice prilično je uobičajeno za muškarce, a ako obris koji ste nacrtali u zrcalu naizgled podsjeća na krug, onda vjerojatno imate okrugli oblik glave. Muškarci okruglog lica definirani su jednakim širinama i duljinama, a momci koji imaju okrugle oblike lica nemaju posebno uglata lica. Konkretno, okrugla lica su mekana bez oštrih linija čeljusti ili jagodičnih kostiju. Najbolje šišanje za okrugla lica su one zbog kojih se glava čini duljom i daje iluziju uglatijeg, klesanijeg izgleda. Kao prvo, držite kratke strane i stražnju stranu kose; dulja kosa na tim područjima zapravo može učiniti da vam glava izgleda šire i imati suprotan učinak. Za kosu na vrhu željet ćete odabrati modernu frizuru s malo visine i volumena ili nešto što možete asimetrično oblikovati kako biste produžili lice. Postrani pometeni rub, češljati se , bočni dio ili Ivy league izrežite trik da vjerujete da je vaša glava duža nego što stvarno jest i smanjite zaobljenost lica.

Frizure Za Okrugla Lica

Najbolje muške frizure s okruglim licem uključuju šiljastu kosu faux jastreb blijedi , bilo koji razdvojeni stilovi, teksturirani quiff , pompadour i drugi prirodno izbrušeni pogledi. Mali rub može pružiti učinak produljenja sve dok kosa ne leži ravno, a vi koristite sušilo za kosu kako biste stvorili lepršav stil.

best-men-s-haircuts-for-your-face-shape-4 best-men-s-haircuts-for-your-face-shape-5 best-men-s-haircuts-for-your-face-shape-6

Toplo preporučujemo momcima da pitaju svoje brijače za undercut ili izblijedjele strane, posebno visoku koža blijedi . Brada može raditi sve dok naglašava kutove vaše čeljusti, umjesto da ih skriva. Savršena brada bila bi gusta strništa ili duga, puna brada.

 

Ovalan

Ovalno lice ima iste karakteristike kao i okruglo lice, ali je općenito više izduženo. Izrazite su značajke ovalnog oblika lica mekše. S licem duljim od jagodičnih kostiju, čelom širim od čeljusti i oblikom glave koji je zakrivljen, a ne uglast, najbolje frizure za muškarce s ovalnim licem zahtijevaju volumen na vrhu.

U ovom slučaju, najbolje je izbjegavati stilove poput šiški i resa koje padaju preko vašeg čela, jer to može učiniti zaobljenije linije vašeg lica istaknutijima. Vaš bi cilj trebao biti vizualno uravnotežiti zaobljenost vašeg lica, a najbolji način da to učinite je rezanje koje jest kratka sa strane i dulja na vrhu . Možeš koristiti vosak ili glina za teksturirani završetak koji će dodati dodatni volumen i visinu, ako je potrebno.

Frizure Za Ovalna Lica

Najbolji muški šišanje za ovalna lica su stilovi koji slijede kratki na bokovima, dugi na vrhu trend kose. Srećom, muškarci ovalnog lica imaju na raspolaganju brojne cool frizure. Na primjer, pompadour i quiff su vrlo popularni trenutno. Slično tome, lažni soko, češalj preko izblijediti , i zalizani natrag undercut također su idealni krojevi. Sve u svemu, kratka do srednje duga kosa savršena je za oblikovanje dobrih frizura ovalnog lica. Dalje, muškarci s ovalnim licima često izgledaju najbolje bez dlaka na licu, ali ako više volite uzgajati bradu, gusta strništa ili kratka brada mogu ponuditi muški izgled.

best-men-s-haircuts-for-your-face-shape-8 best-men-s-haircuts-for-your-face-shape-9 best-men-s-haircuts-for-your-face-shape-10

Kvadrat

Četvrtasto lice nalik je na okruglo, samo su kutovi glave daleko oštriji, pružajući muževniji, klesaniji izgled. Muškarci četvrtastog lica imaju gotovo potpuno iste širine čeljusti i čela. Zapravo su ove simetrične osobine ono što mnogima izgleda privlačno u muškarcu. Najbolje šišanje četvrtastih lica naglašava muške crte koje već imate držeći kratku kosu.

Za početak, frizure za muškarce četvrtastih lica trebale bi početi s blijeđenjem na bokovima. Zatim razmislite o kratkom do stilovi srednje duljine s tek trunkom volumena na vrhu. Ako želite dužu kosu, uzmite u obzir blijedu ili podrezanu kožu kako biste povećali kontrast, naglasili visinu kose i lagano izdužili lice. Kratki zalisci izvrsni su izbor i za četvrtasta lica.

Frizure Za Četvrtasta Lica

Najbolje su frizure za muškarce četvrtastog lica one koje oponašaju obrise lica – stilovi koji su jasno strukturirani čistim, urednim linijama za snažan izgled. Tvrdi bočni dio s ćelavim bljedom može istaknuti vaše robusne značajke. Također, teksturirana ružičasta boja je uvijek izvrstan izbor, posebno ako odaberete vosak ili glinu za mat, prirodan izgled vaše kose. Ovaj se koncept proteže na druge srednje i duže frizure, uključujući quiff, četkom natrag , lažni soko i počešljajte se.Ipak, četvrtasto lice dečkima omogućuje Vrlo kratko do kratke frizure , uključujući rezanje zujanja, rezanje posade, visoko i usko , i Francuski usjev . Preporučujemo da se bilo koji hladni krojevi i stilovi za četvrtasta lica kombiniraju s kratkim izblijedjelim stranama ili podrezivanjem. Što se tiče dlačica na licu, bolje je da je kraće, ali svakako izbjegavajte gustu, dugu bradu koja može sakriti vašu snažnu liniju vilice, a ne naglasiti je. Uzgajanje brade može biti strašno i loše, ali teška strništa najtopliji je stil koji možete nositi.

best-men-s-haircuts-for-your-face-shape-12 best-men-s-haircuts-for-your-face-shape-13 best-men-s-haircuts-for-your-face-shape-14

Duguljast

Duguljasto lice, poznato i kao pravokutni oblik lica, izduženija je inačica četvrtastog lica. Dugački oblik lica općenito je estetski najprijatniji i najrazmjerniji, iako je više nego širok. Iako se četvrtasti oblik lica često naziva najatraktivnijim, istina je da muškarci s dugim licima mogu birati između svih najboljih muških frizura i frizura. Jedino što uistinu trebate izbjegavati kao muškarac dugog lica je stil s previše volumena na vrhu ili prekratkim stranama. To može učiniti vaše lice još dužim i ukloniti kutne karakteristike vaših jagodičnih kostiju i linije čeljusti. Umjesto toga, pronađite krojeve i stilove koji jesu Vrlo kratko do srednje duljine bez visine.

Frizure Za Duga Lica

Najbolje frizure za muškarce dugog lica uključuju klasične i moderne stilove. Na primjer, ako želite ošišanu frizuru s niskim održavanjem, a zujati , posada rez , gornji dio ili rub dobro će vam odgovarati. Šiške koje padaju preko čela mogu čak poslužiti i za skraćivanje duljine lica. Međutim, umjesto vrlo kratke frizure, možete razmisliti o konusu ili niskom izblijedjavanju s češljem, glatkim leđima, teksturiranom šarom, punđom ili gornjim čvorom.Dečki s dugim licima mogu narasti dlake na licu, ali najbolji stilovi brade bit će u rasponu od lagane strništa do guste, kratke brade. U konačnici, šišanje duguljastih lica mora održavati dimenzije glave i izbjegavati da bilo što izgleda dulje nego što zapravo jest.

best-men-s-haircuts-for-your-face-shape-17 best-men-s-haircuts-for-your-face-shape-18 best-men-s-haircuts-for-your-face-shape-19

Trokut

Lice trokuta punije je blizu linije čeljusti i uže na čelu, tek malo nalikujući geometrijskom obliku. Ako imate oblik lica trokuta, obrisi na zrcalu uži su oko sljepoočnica nego čeljusti, s kutnim crtama koje su oštrije, a ne zaobljene. Iako postoji niz izvrsnih frizura u obliku trokuta, neke su idealnije od drugih.

Šišanje za muškarce koji imaju oblik lica trokuta zahtijeva određenu debljinu sa strane i dosta duljine na vrhu. Morat ćete stvoriti iluziju volumena od sljepoočnica prema gore, a dečki s gustom kosom mogu dobiti najtoplije srednje do duge muške frizure.

Frizure Za Lica Trokuta

Najbolje šišanje za oblik lica trokuta su klasična suženja i nisko blijedi koje grade širinu sa strane. Ovi krojevi posebno dobro djeluju kod muškaraca koji imaju kovrčavu ili gustu kosu. Spojite svoje sužene ili izblijedjele stranice dugim češljem, pompadurom, šalicom, teksturiranom četkom, modernim umjetnim jastrebom ili neuredna kosa . Kutna resa također se može oblikovati kako bi istaknula čelo i smanjila jaku bradu.Muškarci s licima trokuta trebali bi razmisliti o nežno izbrijanim stilovima; u suprotnom, izbjegavajte punu bradu i umjesto toga odlučite se za vrlo kratke i njegovane stilove brade. Kratka, gusta brada ili svijetla strnjika mogu možda omekšati bradu i liniju čeljusti.

best-men-s-haircuts-for-your-face-shape-21 best-men-s-haircuts-for-your-face-shape-22 best-men-s-haircuts-for-your-face-shape-23

Dijamant

Dijamantno lice je lice s dobro definiranom bradom i linijom čeljusti uz visoke jagodične kosti. Ako je vaše lice dulje nego što je okruglo, a ako vam je isklesana, oštra čeljust najširi dio lica, vjerojatno imate dijamantni oblik lica. Brojne su najbolje frizure za muškarce s dijamantnim licima, ali oblik dijamanta dobro odgovara ‘hrapavom’ izgledu, zajedno s dužom kosom i punom bradom.Ako imate deblju kosu, razmislite o tome da je dugo uzgajate i iskoristite u svoju korist za stvaranje lepršavih slojeva koji vam prelaze preko čela. Za puno kretanja i samopouzdan stil, razmislite o teksturiranim, prirodnim frizurama volumena i visine. Budući da vam je lice uglato, izbjegavajte prekomjerne krojeve ili se sastoje od potpuno čistih linija. Umjesto toga, uvijek razmišljajte teksturirano i koristite dobro pomada , vosak ili glina kako biste odvojili dijelove i dodali volumen svojoj kosi.

Frizure Za Dijamantna Lica

Dijamantne frizure u obliku lica nude neograničeni potencijal. Stručnjaci stilisti kažu da najbolje šišanje za muškarce dijamantnim oblicima lica uključuje puni fohawk, dugačka zalizana leđa, češalj preko blijedog, teksturirani štih i srednje duge do duge muške frizure koje padaju na ramena. Raščupani i neuredni stilovi također mogu stvoriti lijep izgled. Što se tiče kose sa strane, nemojte odabrati a ćelavi blijedi ili undercut koji se stapa sa kožom. Umjesto toga, škare kao što je klasična šišanje suženom izgledat će dobro bez daljnjeg sužavanja lica. Napokon, puna brada, gusta strništa ili čak kozja bradica mogu vam dodati širinu čeljusti i brade.

best-men-s-haircuts-for-your-face-shape-25 best-men-s-haircuts-for-your-face-shape-26 best-men-s-haircuts-for-your-face-shape-27