Kosa

Najbolje frizure za ovalno lice

By  | 

Inspirirajte se Jessicom Albom, Charlize Theron i Michelle Williams…

ovalno-liceIdealnim oblikom lica već odavno se smatra ovalno lice, najsvestraniji oblik kojem pristaju gotovo sve frizure, bilo da su u pitanju duga, srednje duga ili potpuno kratka kosa. Ovalno lice ovu činjenicu zahvaljuje svojoj dužini i mekim “oblinama”, a karakteriziraju ga šire jagodice te nešto uže čelo i brada. Zbog balansiranih proporcija, nema frizure koju ne možete isprobati, sve dok vam ista ne zaklanja zahvalne crte lice i dok je, naravno, ispravno stilizirana.

frizura za ovalno lice

Ukoliko ste razmišljali o promjeni frizure, danas vam donosimo poznate dame koje su na vrijeme spoznale kako očuvati harmoniju crta svojih ovalnih lica. Upravo je hollywoodska glumica Jessica Alba najbolji primjer kako se poigrati različitim frizurama, jer je u prošlosti sukladno crtama svog lica svoju kosu uređivala na niz kreativnih načina, od kraćih do ultra-dugih duljina, poigravala se bojama, teksturama i različitim stilovima. Sukladno majčinskim obavezama, danas Jessica najčešće fura jednostavno raspuštenu kosu, koju ponekad zbog praktičnosti poveže u konjski rep, a službene prigode prilika su u kojoj frizerski stilisti lijepoj glumici u jednostavni stil ubace tek malo volumena za maksimalan dojam.

charlize theron frizura

Charlize Theron s druge strane nije u tolikoj mjeri eksperimentirala s kosom, već se provjerene boje i stila uglavnom drži već duži niz godina, povremeno mu dajući ili oduzimajući na duljini i volumenu. Nakon frizure s nestašnim uvojcima, koja joj je također odlično pristajala, Charlize se vratila svom klasičnom, stepenastom stilu, s kraćim pramenovima u razini brade te postepeno duljim pramenovima koji sa stražnje strane sežu do lopatica leđa.

Beyonce frizura

Afro uvojci, bob, šiške, samo su neki od stilova kojima nas je Beyonce častila tokom svoje dugogodišnje karijere. Posljednjih godinu dana tako imamo prilike uživati u mnogo svijetloj Bey, kojoj odlično pristaju topli, medeni pramenovi. Prije rođenja svoje kćeri, poznata je pjevačica često furala bogate, voluminozne valove, a danas su to sleek ravne frizure ili kosa podignuta u konjski rep, koja harmoničnom licu jedne od najljepših žena svijeta stoji kao salivena.

Model Bar Refaeli jedna je od onih sretnica koja sa svojom bujnom kosom može učiniti sve što poželi, a frizerski stilisti se pritom najčešće trude da njena duga i teška kosa zaživi u punom sjaju i volumenu. Njenom ovalnom licu najljepše stoje pramenovi koji meko grle crte lica, stoga uz voluminozan gornji dio najčešće idu glossy velne od jagodica obraza pa sve do dna kose.

frizure za ovalno lice

Kraće dužine preferiraju glumice Milla Jovovich i Rose Byrne. Obje furaju bob, ali na dva potpuno različita načina. Milla Jovovich svoje ovalno lice voli istaknuti uz romantični, blago nakovrčani bob, s nekoliko začešljanih pramenova sa stražnje strane i nekoliko njih taktički postavljenih s prednje strane. Frizuru Rose Byrne s druge strane mnogi nazivaju bob a la Anna Wintour – strog i vrlo pravilan, ali ipak prekrasne boje i zdravog sjaja, koji savršeno uokviruje njene delikatne crte lica.

frizure za kratku kosu

Zanimaju vas ultra-kratke duljine? Pixie je odličan izbor za prava ovalna lica, a tu činjenicu potkrijepljuje glumica Michelle Williams, koja se principijelno već godinama drži svoje kratke, plave kose, nerijetko ju stilizirajući na niz različitih načina i dajući do znanja kako i kratka kosa može biti jako zabavna za oblikovanje.

Halle Berry s druge strane još dulje pamtimo s njenom prepoznatljivom, razbarušenom frizurom, a kratka kosa na njoj izgleda odlično ne samo zbog zahvalnog, ovalnog oblika lica, već i činjenice da je njena kosa iznimno gusta i debela, što ju po svim parametrima čini idealnim kandidatom za kratke frizure.

Slijedite primjer poznatih glumica i osvježite svoje ovalno lice uz pomoć nove frizure.