Tutorijal

Nadogradnja trepavica: Sve što ste trebate znati

By  | 

Nadogradnja trepavica postaje rasprostranjena kao i nadogradnja kose. Teško da  i jedno foto – snimanje završi bez njih. Kim Kardashian ih nosi kao što mi ostale nosimo maskaru.  Poput mnogo novih kozmetičkih postupaka koji brzo postaju dio naše rutine za posebne prilike ili čak redovno uljepšavanje, postoji mnogo pitanja za neupućene. Hoće li boljeti? Koliko dugo traju? Da li ću se osjećati….pa čudno?

result

Nadogradnja čini trepavice glamuroznim, one su kozmetički dodatak koji dopušta ženama koje nisu blagoslovljene dugim trepavicama da postignu prirodan, izgleda koji naglašava oči. Trepavice poboljšavaju cjelokupni izgled, da ne spominjemo koliko skraćuju vrijeme potrebno da završite svoj dnevni beauty režim.
Ooooo, skraćuju vrijeme? Pričajte još. Ovaj ne-hirurški postupak je malo čudo koje čini veliku razliku. Sa nadogradnjom trepavica , svako se budi lijep! To zvuči kao malo, ali ima dana kada smo stvarno iznervirane koliko nam vremena treba da uvijemo trepavice i nanesemo maskaru, tako da smo voljne prihvatiti ovu praktični faktor. Da se zna, ako su primjenjene kako treba, ekstenzije ne bi trebale da bole, traju tri do četiri sedmice, i lako se naviknete na njih. Ako ste spremne riskirati – vrijeme i finansijska ulaganja- evo šta treba da znate:

  • Istuširajte se prije dogovorenog termina za nadogradnju, ili bar očistite trepavice kako biste otklonile prljavštinu, šminku i masti kako ne biste ugrozile ljepilo.
  • Pitajte o ljepilu i trepavicama koje koristi. Ekstenzije bi trebale biti povezane sa medicinskim ljepilom koje je formulisano za primjenu na trepavicama, ne na koži, i koje treba primijeniti i ukloniti samo ovlašteno lice. Ekstenzije mogu biti napravljene od bilo čega, od Sibirske kune do visoko kvalitetne sintetike, u raznim dužinama i tipovima uvijanja.
  • Nemojte nositi vodootpornu maskaru ili proizvode koji sadrže visoke količine polietilenskih, heksalenskih , butilenskih ili propilenskih alkohola, jer oni mogu razbiti ljepilo i skratiti duljinu vaših trepavica.
  • Nemojte se tuširati, vježbati, ići u saunu ili skvasiti ekstenzije na bilo koji drugi način za najmanje 24 sata.
  • Nemojte koristiti uvijač za trepavice na ekstenzijama, ako želite više uvijene trepavice, pitajte osobu koja vam radi nadogradnju.
  • Ono što ne trebate raditi je, ne pokušavajte same skinuti trepavice, vratite se profesionalcu koji ih je nadogradio da ih i ukloni.