Aktuelnosti

Načini kako postići veći volumen kose!

By  | 

Dubinsko pranje kose je osnovni korak za postizanje efekta volumena od korijena pa do vrhova.

Negin Mirsalehi

Suhi vrhovi, masna kosa i kosa bez volumena su uobičajene točke koje automatski smanjuju samopouzdanje mnogih žena.

Iako se ovakvo stanje kose i tjemena može pripisati upotrebi agresivnih proizvoda za kosu, genetici i ponekad vremenskim uvjetima, postoji jedna mala stvar koju vjerovatno radite pogrešno pri kućnoj njezi – a to je pranje kose.

Što može poći po zlu prilikom pranja kose?

Ako u svojoj rutini koristite proizvode za stiliziranje kao što su pjena, lak ili gel za kosu ili ako koristite maske, ulja, serume za rast kose, zapamtite da svi ti prozvodi ostavljaju trag na vašoj kosi.

Ovo posebno vrijedi za proizvode za stiliziranje koji sadrže silikone (nemaju hranljivo djelovanje, već stvaraju izgled zaglađene kose i olakšavaju češljanje).

Takvi proizvodi samo otežavaju kosu i na dulje staze donose više štete nego koristi. To mogu biti razne maske, balzami ili ulja, a stručnjaci u ovom trenutku savjetuju da uvijek dobro isperete proizvode s kose.

Što se može dogoditi?

Umjesto da hranjivi sastojci prodiru u kosu i njeguju kožu glave, oni se samo nakupljaju na kosi tako da svako novo korištenje ostavlja tragove, a dobri sastojci ostaju na površini i otežavaju vašu kosu. Računica je jasna, zapravo trošite proizvode i ne činite ništa dobro za svoju kosu, a često upravo njih okrivljujete za loše rezultate.

Kao što je našoj koži potrebno dobro, temeljno čišćenje, tako i naša kosa zaslužuje konkretnije i dublje pranje. To možete postići dvostrukim šamponiranjem kose – vjerojatno ste primjetili da se to, bez izuzetka, radi u salonima i da se dosta vremena posvećuje masaži tjemena, ne samo za rast koji potiče cirkulaciju, već i za bolje uklanjanje svih nakupljenih proizvoda.

Pranje kose IZVOR: PROFIMEDIAPriuštite sebi duplo pranje kose najmanje jednom tjedno i primijetit ćete da vam je kosa manje teška i ljepljiva te da ima veći volumen. Također, vrlo brzo ćete primijetiti da proizvodi za njegu imaju puno bolji efekt.

I što je najvažnije, ne zaboravite isprati kosu i posvetiti ispiranju barem nekoliko minuta, jer je to jedini način da budete sigurni da ste uklonili sve proizvode sa svoje kose.

Bonus savjet!

Ponekad jednostavan šampon i dvostruko pranje ne mogu ukloniti sve preostale tragove i potrebno je napraviti piling glave. U tu svrhu možete pronaći namjenske šampone za dubinsko pranje s krupnom morskom soli i algama, ali možete dodati i krupnu morsku sol svom omiljenom šamponu i pri masiranju se fokusirati samo na gornji dio tjemena glave.