Aktuelnosti

Na koji način zaštiti kosu tokom ljetnih dana!?

By  | 

Počelo je vrijeme ljetnih godišnjih odmora i uživanja na plaži i u suncu. No, dok mi uživamo u svim ljetnim čarima, jedan dio našeg tijela uvijek nastrada na plus 30. I dok veliku pozornost pridajemo zaštiti kože od štetnih sunčevih zraka, kosa je onaj dio koji uvijek zanemarimo.

Tijekom ljeta najviše se brinemo za kožu.

Hidratiziramo je, štitimo kremama za sunčanje, radimo kućne maske koje će koži dati sve potrebne vitamine i minerale… Ma nađemo mali milijun načina da se za kožu pobrinemo najbolje što možemo.

No svi nekako zaboravimo na svoju kosu koja je direktno izložena suncu i štetnim UV zračenjima. Pa poslije ljetnih vrućina upravo zbog toga, kosa izgubi svoj prirodan sjaj, živost, nekako je bljedunjava i ispucana, a mi smo svako malo kod frizera u nadi da ćemo je uspjeti spasiti.

Ako ste već siti ovog scenarija koji se iznova i iznova ponavlja, saznajte par trikova i savjeta kako zaštiti kosu od ovih jakih vrućina, slanog mora, UV zračenja i vlage

1. Prekrijte kosu

Kada ste na suncukosu prekrijte maramom ili šeširom. Tako ćete kosu zaštiti od UV zračenja i zadržati njezinu vlagu. Šešir također smanjuje zaplitanje kose zbog vjetra i održava boju kose.

Možete nabaviti kaubojski šešir ili slamnati, no imajte na umu da sunce može lako prodrijeti kroz slamnate šešire tako da je pametno na kosu nanositi zaštitne proizvode. Razmislite o serumima za kosu koji će štititi kosu od utjecaja sunca i spriječiti gubitak vlažnosti.

2. Izbjegavajte zatezati kosu

Neuredna pletenica je idealna za očuvanje kose pod kontrolom i smanjuje njezinu izloženost suncu. Kosa je zbog ljetnih vrućina suha pa zbog zategnute frizure može biti sklonija ispadanju i pucanju.

3. Prije ulaska u vodu navlažite vrhove kose

Prije nego što uđete u bazen ili more, poprskajte vrhove kose običnom vodom ili na nju nanesite regenerator. Klor iz bazena ili morska sol mogu jako oštetiti kosu, a posebno onu obojenu.  Obična voda i regenerator će dati zaštitni sloj kosi, pa nakon kupanja vaša kosa neće apsorbirati toliko klora ili soli.

4. Izbjegavajte četkati mokru kosu

 

Kosa je najviše krhka kada je mokra pa je izbjegavajte četkati kada je još uvijek mokra ili je vezati u rep. Četku poprskajte balzamom i uljem za kosu ili koristite široki češalj kako bi je što manje oštetili.

5. Obojenu kosu treba posebno štiti od sunca

Tijekom ljeta boja na kosi zna izblijediti i dodatno isušiti vlasište, pa se bojanje kose preporučuje dva to tri tjedna prije izlaganja suncu. Da bi dodatno zaštitili svoju kosu preporučujemo korištenje šampona i balzama koji će štititi sjaj kose i boju održati sjajnom i intenzivnom kao prvih dana.

 6.Izbjegavajte štetne hemikalije za stiliziranje kose

Zbog povećanog znojenja i upotrebe teških preparata za stiliziranje kose, koža na vlasištu se često upali.

Izbjegavajte upotrebu lakova, gelova ili pjena za kosu i dajte prednost preparatima za stiliziranje kose na biljnoj bazi. Isto tako izbjegavajte sušiti kosu sušilom za kosu jer ćete je tako dodatno oštetiti.

Ekstremna zaštita, hidratizacija, odežavanje i sjaj, sve ovo pruža dragocjeni proizvod na bazi puževe sluzi i moabi maslaca.

DVA ZLATNA PRAVILA ZA ISPRAVNU LJETNU RUTINU LJEPOTE:
Tokom dana na plaži zaštitite kosu sa sprejom namijenjenim za zaštitu od sunca.

sun sprej

Navečer, po povratku s plaže, korisite šampon Beauty Experience Sun i masku za restrukturiranje koji mogu uravnotežiti keratinsku strukturu kose, pružajući joj optimalnu hidratizaciju i pružajući maksimalan sjaj.

110202757_2749504751948492_8258503204518664697_n

emmebi