Aktuelnosti

“Must have” za 2020. godinu

By  | 

Još od drevnih Egipćana, brada je predstavljala status i status moći. Dok su Gali sa bradom dokazivali i žalili za izgubljenim. Za 21.stoljeće brada u muškom svijetu predstavlja izjavu o namjeri nego neki simbol. U prošlosti je oblikovanje brade, ali i njeno negovanje više predstavljalo ekonomičan pristup samom izgledu muškarca, dok danas to predstavlja nezaobilazni dodatak u modnom izričaju muškaraca. Zapravo služi kao modni dodatak koji opisuje unutrašnju osobnost pojedinca.
Kako god da bilo, brada može predstavljati jednostavnost u njegovanju muškog lica, ali i raznovrsnost ukoliko to dozvoljava količina i bujnost same brade. Ona može u potpunosti promjeniti izgled jednog muškarca. I, sudeći prema dosadašnjim modnim izvještajima nezaobilazan je detalj na muškom licu u narednom periodu. Ma koliko to izgledalo suludo, danas se posvećuje velika pažnja oblikovanju, njegovanju muške brade je je to njihov “acessoar”, kao što je to za žene nakit ili nešto drugo.
Danas, je brada najpopularniji oblik njegovanja muškarca u Britaniji, a i na našem području zauzima sve veću popularnost. Njega brade ne predstavlja samo njeno oblikovanje i skraćivanje, već niz rituala koji olakšavaju i omogućavanju njen savršen  izgled. U upotrebi su posebni šamponi, pilinzi za bradu, ulja, balzam, češljevi ali i posebni aparati koji omogućavaju pravilne crte i idealne linije na vašem licu. Činjenica je da mnoge poznate ličnosti njeguju svoju bradu, te je nezamislivo da ih vidimo bez njihovog zaštitnog znaka. Pokušajte zamisliti Drake-a, Idris Elb-u ili Davida Beckham-a? Da, upravo tako. Njihov zaštitni znak je brada, a mi vam u nastavku donosimo pet oblika koji su neizostavni za ovu godinu.1 2 3 4 6