Lifestyle

Muškarci tokom oktobra mjeseca lakiraju nokte – razlog će vas oduševiti!

By  | 

Sve više poznatih priključuje se akciji protiv pojave u savremenom društvu o kojoj se ne govori dovoljno! Naime, prije dve godine započeta je kampanja “Lakirani muškarac”, u okviru koje slavni muškarci lakiraju po jedan nokat kako bi privukli pažnju i podigli svijest o pravima djece.

tumblr_nvy6be05js1qdco94o10_1280

Reč je o mališanima koji su žrtve fizičkog i seksualnog nasilja, a “Dejli mejl” je svojevremeno objavio da je danas jedno od petoro dijece u ovakvoj situaciji! S obzirom na to da dosadašnje akcije nisu dale željeni rezultat, najpoznatiji holivudski frajeri priključili su se kampanji koja bi trebalo da podigne svijest o ovom teškom obliku nasilja.

kris-hemsvort-tor

Ove godine je među prvima “lakirani muškarac” postao Kris Hemsvort, kojeg smo zavoljeli u ulozi “Tora”. Glumac je na svom profilu na društvenoj mreži Instagram objavio fotografiju za koju je pozirao jednog nokta ofarbanog u crveno.

Upravo sam se priključio kampanji ‘Lakirani muškarac’! Jedno od petoro dece je žrtva fizičkog i/ili seksualnog nasilja pre nego što napuni 18 godina. I to je jedno dijete previše”, naglasio je “Tor”.

Glumac je istakao da će tokom oktobra lakirati po jedan nokat kako bi ukazao na ovaj statistički podatak, podigao svijest i prikupio sredstva za borbu protiv nasilja nad dijecom.

polish-men-alec baldvin

Ranije su se ovoj akciji priključile zvjezde poput Aleka Boldvina, Marija Batalija, Hjua Džekmena…