Kosa

Morate isprobati jednostavnu ljetnu frizuru u boho stilu!

By  | 

Šik frizura inspirisana boho stilom je odličan izbor pošto je možete kombinovati uz različite odjevne kombinacije i ukrašavati je onako kako vama odgovara. U ovom tutorijalu pokazaćemo vam kako napraviti ležerniju frizuru ali vi je veoma jednostavno možete transformisati u formalniju verziju dodajući maramu sa cirkonima ili nekim drugim, svečanijim detaljom.1

Za početak moramo naglasiti da za ovaj izgled kosa mora biti svježe oprana i valovita. Koristite lak za kosu srednje jačine kako bi naglasili teksturu kose a frizura ostala što duže postojana.

Podijelite kosu i izdvojite jedan dio na prednjoj strani glave. Izdvojenu kosu učvrstite ukosnicom. Maramu koju ste izabrali presavijte nekoliko puta kako bi bila što tanja. Lagano je postavite na vrh glave.

Uklonite ukosnicu sa ostatka kose koji ste prethodno izdvojili i pokupite ga zajedno sa maramom kako bi napravili niski rep. Učvrstite sa elastičnom gumicom za kosu.

Razdvojite krajeve marame i svakom dijelu dodajte jednu polovinu prethodno podijeljene kose.

Kosu obmotajte zajedno sa maramom, neka vam se uvija spiralno po tkanini. Sa ukosnicom za kosu učvrstite i postavite pramen na željeno mjesto. Ponovite postupak i sa drugim pramenom.

Ostatak marame obmotajte na željenim mjestima kreirajući oblik željene frizure.

Prednje pramenove koje ste ostavili na početku pustite da padaju. Možete ih sve obmotati oko marame ili samo par a ostatak pustiti da slobodno pada kao na slici. Učvrstite ih ukosnicama kako bi dobili željeni izgled.

Ova frizura je veoma jednostavna a veoma moderna. Možete kombinovati marame različitih dezena i tekstura za drugačije izglede u zavisnosti od date situacije. Uz ovu frizuru ćete se osjećati ležerno a izgledaćete moderno. Asesoari su poznati po tome da dodaju jednu drugačiju dimenziju svakoj frizuri. Korištenjem marame kao asesoara za kosu odajete utisak nekoga ko prati trendove i ima naglašen osjećaj za modu. Frizura u boho stilu je brza i laka a sa njom dobijate ležernost i zavodljivost. 2