Kosa

Moderna Pompadur frizura

By  | 

Moderna Pompadur frizura je spoj klasičnog i modernog stila. Muška pompadur frizura je jedna od najpopularnijih izgleda u Barbershop-ovima, ali oblikovanje ove frizure nekada može biti izazovno. Za momke koji ne koriste toliko često pomade i voskove za kosu, ova frizura može biti izazov.
Od podšišanog pompadur stila, pa sve do neuredne, teksturirane frizure, ovaj stil odgovara svim muškarcima, koji žele izgledati moderno i stilizovano. Kako u posljedje vrijeme trend preuzimaju tredicionalni sofisticirani izgledi, moderna pompadur frizura se prilagodila i postala top muška frizura za 2018. godinu.

Modern-Pompadour
Osnova pompadur frizure je kratka skoro izbrijana kosa s strana glave, dužine do 1mm, s dužim dijelom na gornjem dijelu glave. Neki momci vole što kraći dio s strane, dok drugi vole da zadrže malo dužu kosu s strana, koji se nježno stapa s gornjim dijelom. Naravno, svaki oblik pompadur frizure zavisi od ličnih želja, i oblika glave koje prati frizura. Osnovni pribor za oblikovanje ovakve frizure kod kuće, je dobra četka za feniranje, sprej za volumen kose, koji podiže od korijena dlaku, kako biste postigli veći volumen kose na vrhu. I odličan vosak za oblikovanje kose, možete koristiti i pastu za oblikovanje s jakim učvršćivanjem.

How-To-Style-A-Pompadour Modern-Pompadour-Low-Fade Modern-vs-Classic-Pompadour