Uncategorized

Matty Conrad: 5 Savjeta od vrhunskog frizera za muškarce

By  | 

Nakon 2015. godine i mnogih frizerskih dešavanja u svijetu, jedan od najboljih svijetskih frizera za muškarce Kanađanin Matty Conrad koji je pobjedio 2015.godine na svetskom sajmu muških frizura, pričaće nam i dati savjete. Pet savjeta koje itakako trebate pročitati od ovakvog vrhunskog stručnjaka za mušku frizuru.

matty

1 Potrudite se da se novi klijent zakaže ponovno i prije nego ste ga i prvi put ošišali

Kada vam dođe novi klijent potrudite se da ga odmah impresionirate svojim znanjem o kosi. Stavite klijenta na stolicu, i prije nego uzmete makaze, pokažite mu kako da namjesti kosu u svom najgorem stanju, obraslu i spremnu za novo stilizovanje. Pokažite klijentu da želite da izgleda dobro i kad mu je kosa obrasla. On je vaša hodajuća reklama.

mattymarkstage_orig_large

2 Šišanje od dole

Uvijek šište od pozicije vrata pa na gore. Viđali smo mnoge frizere koji rade kontra ali Matty objašnjava: “Šišanje od gore je gradnja kuće sa krova”. Dakle, sve vam je rečeno. Gradite frizuru lagano i prelaze lagano od dole prema gore i dijelite obavezno sekcije radi kontrole i preciznosti.

origbw_orig_large

3 Kada radite sa klijentima koji se šišaju jako kratko

Objasnite im da sad kada imaju kosu oni nju ne žele na glavi. Kosa je ukras i treba da se nosi. Neka probaju sa nekom malo dužom varijantom. Budite vi onaj frizer koji je modernizovao i otvorio vidike jednom muškarcu.

4 Ne koristite makaze za tanjenje za šišanje dužine

markcut_orig_large

Ovo je česta greška. Frizeri sa efilirkama su frizeri koji ne znaju šta je ravnomjerno ošišana kosa koja kad se baci na bilo koju stranu ima dobar oblik. Šišanje na staromodan način sa makazom pa onda stilizovanje efilirkom za završni touch je najbolja metoda koja se pokazala najkonvencionalnijom u testiranju mušterija diljem svijeta.

5 Ne bojte se fena i četke

Mnogi muški frizeri se boje fena i četke. Fen i četka su neizbježan asesoar svakog i muškog frizera. Kosu treba prvo dobro osušiti pa onda namjestiti sa četkom i po želji i isfenirati. Valovitu kosu treba izravnati kako bi vaša frizura djelovala perfektno.

Bio je to Matty Conrad, Kanađanin koji je ispunio svoje snove i postao svjetski priznat frizer za muškarce. Ovih pet savjeta je veoma korisno i probajte da pronađete i možda i promjenite svoj dosadašnji način razmišljanja o muškim frizurama.