Tutorijal

Mali trikovi za brži rast kose i sjajniji izgled

By  | 

Kosa uvijek prelijepo izgleda na reklamama ili u priči, ali ona zapravo zahtjeva posvećenost i njegu koju joj možete pružiti uz pomoć par trikova. Evo kako možete da vratite volumen, sjaj i zdravlje vašoj kosi.

Farbanje, peglanje, pramenovi, sjenčenje, ombre samo su neke od trendova kada je kosa u pitanju, ali koji neosporno štete njenom kvalitetu. Upravo zbog toga sve više dama teži prirodnoj, gustoj i zdravoj kosi…

lokne-uvijaci-kosa-1346183722-202650

Kosa je jedan od glavnih aduta ženske lepote. Međutim, izgleda da su pripadnice nježnijeg pola zaboravile na njegu s obzirom da sve više žena nije zadovoljno izgledom svoje kose i da sve veći broj dama teži prirodnom izgledu kao i njenom zdravlju i gustini. Ono što treba da uradite za početak to je da se rješite bar neko vrijeme peglanja, učestalog farbanja i praćenja modnih trendova koje preporučuju frizeri.

Četkajte kosu s pritiskom

Kada češljate kosu s četkom, morate da izvršite pritisak na vaše vlasište. To poboljšava cirkulaciju krvi u koži i pomaže da vaša kosa brže raste.

Nanošenje ulja na kosu

Morate da nanesete ulje na kosu barem jednom nedjeljno. Koristite bademovo ili hibiskusovo ulje, uveče ga stavite na kosu i utrljajte u korjen, a ujutru isperite. To će vašoj kosi obezbjediti potrebnu hranu, gustinu i brži rast kose.

01

Vezivanje kose

Uvek zavežite vašu kosu u pletenicu kada krenete u krevet. Tako se vaša kosa neće oštetiti od trenja.

Vitamin E

Hrana bogata vitaminom E je izuzetno bitna za rast vaše kose. Jedite redovno namjernice poput badema, koje su bogate ovim vitaminom.

Almond

Ne koristite vruću vodu

Ne koristite vruću vodu za pranje kose, jer je ona može oštetiti. Topla voda otvara pore na vašem korijenu i na taj način dovodi do opadanja kose.

Održavajte kosu čistom

Vjeruje se da puno šampona šteti kosi. Ali pranje kose je jednako važno kao i nanošenje ulja. Perite kosu sa blagim šamponom barem tri puta nedeljno.