Kosa

Kratke frizure 2015

By  | 

Kratke frizure su postale veoma popularne posljednjih godina. Mogu ih nositi sve dame bez obzira da li imaju gustu ili rijetku kosu, da li su plavuše, brinete ili crnke. Među velikom ponudom kratkih frizura uvjek možete da pronađete onu koja odgovara Vašem obliku lica i temperamentu. Po mišljenju svjetskih frizera tokom 2015 godine će pored piksi frizure dominirati i raznovrsne kratke bob frizure.
1.    Kratka frizura sa svjetlim pramenovima
Pred nama je kratka asimetrična frizura geometrijskog oblika sa šiškama sa strane. Šiške su obogaćene svjetlim pramenovima što daje poseban volumen ovoj frizuri. Ovaj stil je lak za održavanje, naglašava oči i jagodice i preporučuje se damama sa prirodno ravnom i gustom kosom.

01

2.    Piksi frizura sa šiškama sa strane
Ovo je još jedna verzija asimetrične kratke frizure sa bočnim šiškama. Odgovara damama sa rjetkom kosom koje žele svoje lice vizuelno da izduže. I ovdje su šiške prosvjetljene i to u braon nijansi koja odgovara boji očiju.

Piksi frizura sa šiškama sa strane
3.    Klasična piksi frizura
Asimetrična piksi frizura sa bočnim šiškama i zulufima. U prvi plan ističe oči i vizuelno podmlađuje. Preporučuje se za ljeto.

Klasična piksi frizura
4.    Jež frizura
Jež frizura je jedan od vrućih trendova za 2015 godinu. Namjenjena je nezavisnim i jakim damama. Istaknuti vrhovi daju poseban volumen ovoj frizuri koja je inače laka za održavanje.

Jež frizura
5.    Kratka frizura sa šiškama
Jedostavna kratka frizura sa mekim šiškama koje prekrivaju čelo i blago se krive ka boku. Preporučuje se damama sa nježnom kosom i porcelanskim tenom.
Kratka frizura sa šiškama
6.    Kratka kosa sa dugim šiškama
Ova frizura je takođe jedan od vrućih trendova za 2015 godinu i to naročito se preporučuje za vrele ljetnje dane. Uz pomoć tehnike balayage pramenovi su prosvjetljeni. Na taj način dobili smo senzualnu i ljupku asimetričnu frizuru sa dužim gornjim djelom koji uključuje i šiške što daje potreban volumen i atraktivan oblik cjelom licu.

 Kratka kosa sa dugim šiškama
7.    Zalizana kratka frizura
Zalizana kosa je u trendu ove sezone. Pred nama je elegantna zalizana kratka frizura za formalne prilike. Pramenovi su blago slojeviti što omogućuje volum  i glatkoću oko ušiju i na taj način naglašava cio profil. Zato je ova frizura idealna za hrabre i smjele dame.

Zalizana kratka frizura
8.    Retro kratka kosa
Elegantni stil ove frizure koji podrazumjeva slatke talase podignute sa strane u retro fazonu čini ovu frizuru glamuroznom. Nesvakidašnja i zanimljiva frizura koja naročito lijepo stoji uz plavu boju kose.

  Retro kratka kosa
9.    Slojevita piksi frizura sa šiškama
Victoria više ne nosi ovakvu frizuru, ali je ona i dalje aktuelna. Piksi frizura sa slojevima koji se lako oblikuju i daju poseban razbarušeni efekat na vrhu glave. Radi se o kreativnoj frizuri koja izgleda prirodno, opušteno i mladalački.

Slojevita piksi frizura sa šiškama
10.    Kovrdžava piksi frizura
Ovo je fenomenalna verzija piksi frizure sa prirodnim loknama. Kosa je skraćena sa strane i oko ušiju u čistoj zakrivljenoj liniji. Gornji slojevi kose su duži, kreću se od potiljka do čela i uobličuju cijelu frizuru. Naglašen je profil sa definisanom vilicom i vratom koji krase zvjezdice.

Kovrdžava piksi frizura
11.    Dječačka frizura
Muška frizura na ženski način. Kosa je ošišana simetrično sa strane, a na vrhu su ostavljeni lijepi i prirodni talasasti pramenovi koji se malo spuštaju preko čela i daju posebnu suptilnost cjelokupnom izgledu.

Dečačka frizura
12.    Urbana piksi frizura
Ovo je frizura namjenjena mladim, urbanim damama koje uvjek žele da budu u trendu. Duge šiške koje dodiruju trepavice i slojevita kosa na vrhu koja je lijepo oblikovana i spušta se ka potiljku. Tu je dodatak za kosu u vidu zlatno crne trake koji celokupnom izgledu daje potrebnu dozu staromodne ljupkosti.

 Urbana piksi frizura
13.    Piksi frizura za starije dame
Piksi frizure mogu da nose sve dame bez obzira na godine. Oblik i slojevi ove frizure odgovaraju tankoj kosi, a kombinacija boja može  vizuelno da podmladi i prosvjetli lice.

13

izvor: utrendu.rs