Kosa

Kovrčava kosa nikada ne izlazi iz mode

By  | 

Lokne ne izlaze iz mode, no desile su se neke friške promjene: iza sebe smo ostavili godinu raskošnih i urednih uvojaka koji su krasili kosu u svim prigodama, a u ovoj se odmičemo od stroge urednosti i savršenstva svake vlasi. Dobro došli u godinu raskuštranih, prirodnih i opuštenih frizura!

To je stil koji će dobro pristajati svakome od vas jer ističe prirodnost i individualnost, a osim toga dobra je vijest da održavanje takvih ležernih kovrča ne zahtijeva česti odlazak u salon. S samo malo truda i stila sve to možete uraditi i sami. Dakle, pripremite pegle, figara i sva sredstva za kovrčanje kose.

Guliver Image/Getty Images   

Usput vodite brigu o radu s toplinom pa svakako koristite sredstva za zaštitu kako ne bi došlo do oštećenja kose. U slučaju čestog kovrčanja i korištenja figara i sličnih aparata definitivno savjetujem keratinske tretmane koji dubinski njeguju kosu i pomažu joj da se oporavi i lakše izdrži brojne intervencije. Kad je kosa prirodna, odnosno kad naglašavamo njezinu jednostavnost, onda je bitno da las bude zdrava jer u suprotnom frizura gubi formu.

Guliver Image/Getty Images   

Ovu ležernu frizuru radite tako da kovrčate kosu u svim smjerovima bez reda i plana jer ćete na kraju ionako sve razbarušiti ili rasčešljati. Jedna lokna neka bude veća, druga manja, igrajte se njima i isprobavajte razne kombinacije kovrčanja. Kad kosu rasčešljate, razbarušite je prstima te nemojte puno lakirati jer će je to previše ukočiti. Koristite one lakove za kosu koji pramen ostavljaju fleksibilnim, znači da na njima piše manji stupanj učvršćivanja, jedan ili dva.

Guliver Image/Getty Images   

Ako imate prirodno kovrčavu kosu, oblikujte ih prstima ili malim gumenim uvijačima koji se lako fiksiraju. Tako ćete najbolje istaknuti ono najljepše na kosi! Kovrče i ležeran stil preporuka su ne samo za duge, već i razne super moderne bob frizure. Mi frizeri ovih se dana inspiriramo sedamdesetima koje su hit i u modi i držimo se jednostavnih pravila – isticanje prirodne teksture kose koja prati ležeran pad. Ako želite malu promjenu, ukrasite kovrče ukosnicom u obliku cvijeta ili s kristalom. Uskoro skidamo zimske kape ispod koji se kosa sakrivala i pozdravljamo šarenilo i sunce.

Izvor: itgirl.hr