Aktuelnosti

Koraci do savršeno ravne kose!

By  | 

Svako godišnje doba nosi određene izazove kada je u pitanju njega naše kože, ali i kose.

Nakon što je sunce i more ostavilo traga na njoj, jesenski vremenski uvjeti često znače i dodatnu dehidraciju vlasi kose zbog boravka u klimatiziranim prostorima, kao i poteškoće sa stiliziranjem kose zahvaljujući vlazi u zraku.

duga_ravna_kosa_frizura_pinterest

Dodatno oštećenje kose nastupa i zbog korištenja laka za kosu, ali i zbog čestog korištenja uređaja za stiliziranje kose.
Zbog toga smo istražili kojim se to trikovima koriste beauty blogerice pri stiliziranju kose i njenom ravnanju, a koji istovremeno ne oštećuju kosu. Pobrojali smo ih u nastavku.

ravna_kosa_ilustracija_decembar_2020

BIRAJTE ODGOVARAJUĆE PROIZVODE ZA VAŠ TIP KOSE

Kako bi vaša kosa bila zdrava, sjajna i mekana, ali i kako biste jednostavno stvorili volumen, važno je koristiti šampon i regenerator koji odgovara tipu i boji vaše kose. Birajte formulacije bez silikona, parabena i vještačkih boja, kako biste kosu uistinu nahranili i ojačali te pripremili za dodatno stiliziranje. Koristite maske za kosu barem jedanput tjedno i birajte prirodna ulja za njenu njegu. Upravo ćete pomnim odabirom proizvoda dobiti jaku i zdravu kosu koja će davati željeni efekt.

71WKV5mIv9L._SX522_

KOSU OPERITE NAJMANJE PAR SATI PRIJE SAMOG STILIZIRANJA 

Netom osušena kosa uvijek zadržava određeni postotak vlažnosti, zbog čega nakon nekog vremena, bez obzira na to što ste ju ispeglali, blago se uvije. Zato, radije sačekajte s peglanjem kose kako bi se kosa u potpunosti osušila te onda stilizirajte kosu. Dobit ćete volumen i prirodno lijep pad.

pranje_kose_huffpost

KORISTITE PROIZVODE ZA ZAŠTITU OD TOPLINE I RAVNANJE 

Bez obzira imate li prirodno ravnu ili kovrdžavu kosu, kako biste dobili maksimalno dobre rezultate, uvijek koristite preparate za ravnanje koji ujedno štite kosu od topline pegle za kosu ili fena.
Oni će dodatno pripremiti kosu i dati joj svilenkast izgled i uz to maksimalno očuvati ju.

 

moroccanoil-smooth-blow-dry-concentrate-50-ml

3-7