Tutorijal

Kopirajte dvije najmaštovitije frizure Nicole Kidman

By  | 

Nicole Kidman poznata kao modna ikona crvenih tepiha, pokazala je dvije posve različite frizure kojima je plijenila pažnju. Tajne kako napraviti dnevnu romantičnu razbarušenu pletenicu i večernju vamp frizuru kojom dominira rep, a koje je odabrala slavna glumica otkrila nam je profesionalna frizerka.

 

Osim modnih odabira za raskošni tepih u Cannesu u prvom planu već su se našle kreacije na kosi i to glumice Nicole Kidman koja je se s dva stila frizura, dnevnim romantičnim  i večernjim elegantnim, pokazala kao nepogrešiv detektor najnovijih frizerskih trendova.

Tajne ovih dviju frizura koje će se definitivno kopirati, podrobno nam je opisala frizerka Sena Dumnica iz frizerskog salona Go Cut i otkrila kako možete sami napraviti frizuru po uzoru na svjetske trendove.

60804336-nicole-kidman-frizure-cannes-trend

 

1. Romantično razbarušena pletenica
Apsolutni hit koje su sve žene zavoljele je spontana i opuštena frizura poput ove koju je Nicole odabrala uz vječnu crnu haljinu. Ovaj stil je kao stvoren za svaku prigodu jutarnju,dnevnu ili večernju varijantu a može se ukrasiti nakitom,vrpcama ovisno o želji.

Postupak: 
Za ovakav tip frizure potrebne su nam: ukosnice,jednostavne špangice(koje se ne vide u kosi),te gumica za kosu.

Na mokru kosu treba staviti učvršćivač u obliku pjene, spreja ili gela i pustite kosu da se prirodno posuši ili prosušite fenom kako bi dobili prirodan pad kose i željeni volumen.

Nakon toga prirodno (bez zatezanja kose), ispletite laganu pletenicu ili ako niste tako vješti pramen po pramen uvijte rukama, učvrstite gumicom i ukosnicama sa strane da rep ili pletenica koja isto tako ne treba biti zategnuta pada na jednu stranu ramena.

Savjet: Za večernji look svakako se poigrajte s nakitom za kosu ili vrpcom kako bi dobili elegantniji i romantičniji stil.

60804333-nicole-kidman-frizure-cannes-trend

 

2. Vamp- punk rep
Ako želite suprotan look od romantične i opuštene frizure zategnuti rep je siguran odabir. U odabiru večernje frizure rep se vratio u modnim editorijalima, filmskim događanjima i televizijskim ekranima. Da rep nije nužno sportska varijanta nego da može biti vamp i ženstvena frizura pokazala je Nicole.

Postupak: 
Pri odabiru repa treba obratiti pozornost na oblik glave i lica, što znači napraviti idealan profil i visinu na prednjem dijelu glave. Na ovaj način prekrit ćete  nedostatkei naglasiti prednosti vašega lica i tjelesne figure jer rep naglašava cijelu figuru.

Rep odiše elegancijom bez obzira je li smješten na sredini glave ili spušten do potiljka, odabir je samo vaš.

Savjet: ‘Rep je izvrsna frizura za ‘bad hair day’ jer smo uredni i imamo frizuru u trenu, a za večernji odabir svakako bih preporučila da se ukoliko ste vješti poigrate s raznim varijantama repa ili savjet potražite  kod vašeg frizera koji ce vam predložiti najbolju varijantu na tu temu, što se tiče visine repa, visine profila i odabira ukrasa’ ističe Sena.