Kosa

Konačno, tajne kako odrezati šiške kao profesionalac

By  | 

Svaki put kada ste pokušali sebi skratiti šiške, dogodila se katastrofa. Budimo realni, odsjeći fino i uredno šiške, nije baš jednostavan posao. Koliko god ste se trudili uraditi isto kao i vaš frizer, rezultat je bio apsolutno drugačiji. I prije nego što se zaputite kod svog frizera po svoje nove sređene šiške, mi vam donosimo par trikova s kojima možete postići idealne rezultate. Vjerujte, nije tako teško postići studio efekat šiške. Tajnu lijepo odsječenih šiški otkrio je stilist poznatih ličnosti Matt Fugate. Potrebno je samo da se pridržavate sljedećih nekoliko koraka do savršenih šiški.
Potrebna oprema– prije svega zaboravite makaze iz kuhinje. Priuštite sebi profesionalne makaze za frizere. Ukoliko ćete sami sebi šišati šiške, onda je potrebno da investirate u makaze koje će odraditi posao kako treba. U suprotnom, riskirate da opet uradite katastrofu s svojom kosom. Također je potrebno da sebi uzmete i ogledalo, koje će vam poslužiti prilikom stilizovanja. bangs-1-1513369751
Pripremite kosu- prema Fugate-u ključni trenutak je da kosu pripremite prije šišanja, a to je da je potpuno osušite i oblikujete prije nego što uzmete makaze. Tako ćete najbolje vidjeti kako će vam padati šiške i u kojem smjeru ćete ih oblikovati.
Klipsne- uvijek neka vam pri ruci bude par klipsni, kojima ćete razdvojiti i pričvrstiti kosu.
Ukoliko šišate šiške prvi put, potrebno je da izdvojite sekcije kose, i sekciju kose koja će postati vaše šiške. Koristite češalj i izdvojite područje kose u obliku trokuta na sredini čela. Što više budete produbljivali trokut, šiške će biti deblje i gušće.
Izdvojite slojeve- važno je da režete sloj po sloj. Ukoliko odmah odsijećete veliki dio kose uradit ćete najveću grešku. Najsigurnije je da sječete sloj po sloj, i tako ćete jasno vidjeti kolike debljine trebaju da vam budu šiške. bangs-2-1513369813
Krenite od dužih šiški- Njaveća greška je ta kada odsječete prekratke sekcije kose. Najbolja opcija je da slojevito režete kosu, na taj način ćete postići nježne prelaze, te ćete izbjeći katastrofu kratkih šiški.
Nadamo se da će vam ovi saveti pomoći. Ukoliko se odlučite na šiške, imajte na umu da ih svake tri sedmice morate održavati, jer kada prerastu željenu dužinu teško ih je stilizovati, onako kako želite, te ih je potrebno skraćivati.