Aktuelnosti

Koje su to popularne frizure za jesen/zimu 2022?

By  | 

Predstavljamo vam najpopularnije frizure za jesen/zimu 2022. Pokažite ih svom hair stilisti već danas!

Ako je vjerovati stilistima, na jesen i zimu biće popularne iste frizure kao na proljeće i ljeto. Samo će naša lična percepcija biti drugačija. U hladnoj sezoni obično nijanse kose postaju gušće, zasićene, prigušene i zatamnjene. Evo koje frizure će biti najpopularnije.

Isticanje

U trendu će i dalje biti sve nove generacije highlight tehnika, a to su: shatush, balaiage, ombre, airtouch kao i efekat sunca u kosi. Cilj je svakako stvaranje efekta spaljene kose i glatkog prelaska sa tamnih na svijetle nijanse. Tople i hladne nijanse, pramenovi u kosi – sve ovo ostaje u trendu. Ujednačene boje sa elementima heterogenosti su također i dalje u trendu.

Sjenčenje

Dvostruko bojenje na tamnijoj kosi tamnih dobija veliku popularnost. Njegova suština leži u činjenici da je donji sloj kose farban u svijetle boje, a gornji u tamnim, kao što su crna čokolada i kafa. Kod talasaste i kovrdžave kose, svijetle boje se možda neće vidjeti, ali stilizovanje će omogućiti da donji sloj blista sjajnim bojama.

Ova metoda je pogodna za one koji nisu spremni ili nemaju priliku da nose svijetlu kosu. Ovo bojenje sa svijetlim pramenovima može biti samo na donjem dijelu glave ili po cijelom perimetru, ali u jednoj boji ili u kombinaciji nekoliko nijansi.

Zdrava kosa je uvijek u modi. Istovremeno, pogrešno je misliti da se to može uraditi samo mašinicom jer takvu frizuru uvijek treba završiti ručno makazama. Ravnomjerni rez stvara osjećaj guste i teške kose na dnu te vizuelno daje volumen kose. Radi sa bob frizurama različitih dužina.

Frizura „nedostatak kose“

Još jedan trend koji je popularan u posljednje vrijeme. U modi više nisu frizure kao da ste upravo došli od frizera. U trendu je frizura koju ste navodno sami napravili. Na primjer, iste lokne sa neumotanim krajevima.

Shaggy frizura

Pramenovi, koji su u modi već neko vrijeme, trebalo bi da se rade samo u salonima rukama hair majstora, kao i bilo kakvo bojenje kose. Ipak, oni koji su se oprobali s ovom tehnikom kod kuće postali su za shaggy frizure. Uz to, prigrlite i prirodnu teksturu kose.

Crvena paleta

U predstojećoj sezoni, paleta crvenih nijansi će postati popularnija nego ikada. Sve nijanse crvene, od vatrene do bakarne i pšenične, postat će must have. Mogu se mješati uz moderne tehnike bojenja. Istovremeno, vrijddi zapamtiti da crvena kosa zahtijeva određenu šminku, kao i odgovarajuću boju obrva.

Nude stil

Trend jednostavnosti i prirodnosti, koji je poslednjih godina čvrsto zauzeo vodeću poziciju, uveo je u modu svijetlosmeđu kosu- „a la natural“. Podrazumijeva odsustvo bilo kakvih eksperimenata sa bojom kose, kao i sa šišanjem, zdrava ujednačena frizura, prirodnost i jednostavnost su prisutni u akt stilu, a na boji kose može biti više posla nego sa bilo kojom drugom bojom. Odnosno, osjećaj da je svijetlo smeđa vaša matična boja kose, iako ste je u stvari stekli uz pomoć kompetentnog farbanja u prirodnim nijansama: pješčana, sedefnoplava, tamnoplava.

U pravcu mode 2000-ih

S obzirom na cikličnu prirodu mode, uskoro treba očekivati povratak mode iz 2000-ih. Seksualnost će zamijeniti brutalnost koja je posljednjih godina bila popularna i među ženama i među muškarcima. Moda 2000-ih je samo namjerna seksualnost: goli stomaci, plitke farmerice… Kosa je duga, a ten je izražen. Stoga, najvjerovatnije će u modi biti i izrazito plava boja kose.