Aktuelnosti

Koje su greške koje pravite tokom uvijanja kose?!

By  | 

Sve dame vole lijepe, besprijekorne kovrdže u kosi koje su u isto vrijeme ležerna i ženstvena frizura koju rado biramo u raznim prilikama.

Možete ju lako napraviti i doma, no, prije toga, potrebno je znati par osnovnih koraka uz koje se minute provedene uz uvijač za kosu ispred ogledala neće poništiti već nakon izlaska iz doma.

Dakle, danas sa vama dijelimo omiljene savjete stručnjaka, kao i greške koje pravimo zbog kojih naše lokne ne traju cijeli dan.

d3ad0fb78e014840c4f7b10889fa2bdd

NE KORISTITE ODGOVARAJUĆI UREĐAJ

Ukoliko još uvijek koristite uvijač koji vam je mama dala na prvoj godini srednje škole, vrijeme je da njega odložite sa strane i izaberete uređaje za stiliziranje kose sa nešto kvalitetnijim uvijačem sa keramičkim pločama.

Mnoge dame misle da se njihova pegla ili uvijač moraju jako zagrijati da bi se dobio izgled savšrne lokne, no međutim to nije pravilo za sve tipove kose.

Naime ako imate vrlo gustu kosu, trebat će vam nešto veća zagrijanost uređaja od nekoga tko ima rjeđu kosu.

Također, obratite pažnju na veličinu uvijača. Za kratku kosu, tanji uvijač je odličan odabir dok kod dama koje imaju dugu kosu, ako koriste manji uvijač, lokne će od početka zadržati oblik, a tokom dana izgubiti ga.

NE PRIPREMITE KOSU

Priprema je gotovo jednako važna kao i stvarni posao uvijanja kose. Jedan od trikova da vaše lokne potraju je upotreba proizvoda prije nego što koristite uređaj, bio on pegla ili uvijač.

Bez obzira radi li se o zaštitnom sredstvu protiv topline, spreju za kosu ili spreju za suho pranje, vaša će kosa već biti spremna za zadržavanje oblika kojeg vi odredite.

NE UVIJATE PO SEKCIJAMA

Ako imate puno kose, onda trebate kosu podijeliti na sekcije. Naime, ukoliko ne podijelite kosu lako ćete propustiti nekoliko pramenova što čini vašu kosu ravnom čak i kad nije.

Posebice ako koristite manju dimenziju uvijača, veliki dijelovi kose neće dobiti jednaku količinu topline preko uređaja, pa pripazite da vaši dijelovi nisu veći od 2,5 cm.

UVIJATE OD DNA PREMA VRHU

Kad uvijete od dna prema vrhu donji dio vaše kose dobiva većinu toplote, a to znači da su vam lokne na dnu najčvršće, što rezultira da uvijeni pramenovi koji su najbliže tjemenu i najbrže gube oblik.

Ovaj trik je posebno važan ako koristite uvijač sa stezaljkom ili uvijač koji se sužava na dnu. Ako je donji dio uvijača tanji od gornjeg, vaši krajevi postaju čvršći od dijelova koji su bliže korijenu kose. Ovo stvara predivnu loknu; međutim, također ima tendenciju padanja brže od uvijača koji je iste veličine.

NE DRŽITE LOKNE NA MJESTU

Lokne ne dobivaju svoj završni look dok se ne ohlade. Dakle, čim formirate loknu odmah koristite šnalice kako biste ju pričvrstili za glavu.

Također, jedna od grešaka je što dame ne dopuste da se kosa dovoljno dugo hladi. Točnije, nakon uvijanja ne dodirujte lokne najmanje dvije minute ili dok vam kosa na dodir ne bude hladna.

Nakon što se kosa potpuno ohladi nekoliko puta prođite rukom vrlo nježno kroz kosu, a možete ju i malo rastresti lijevo i desno. Ukoliko želite, možete koristiti i češalj širokih zubaca, no, kosu raščešljajte nježnim pokretima.

TEK OPRANA KOSA

Čista kosa jednostavno nema prirodnog ulja te zbog toga lokne brzo izgube oblik. Vaše lokne će biti dugotrajnije ako kosu stilizirate barem 12-24h nakon što ste oprali kosu.

Uz ovaj korak ćete imati romantične lokne kroz cijeli dan, a ako želite, možete koristiti šampon za suho pranje kose koji će učiniti da vaša frizura dobije teksturu i volumen.

dde303e1c8ccdd541b5fc2a29ee3e7d4 0d8c540c3496cfad6345b529561dc4ae