Lifestyle

Koje su frizure obilježile poznate TV serije?

By  | 
Svi žele biti Rachel, a nitko Roseanne.
Frizure likova u TV serijama variraju između kopiranja vrijednih do neprirodnih katastrofa. Neke su savršeno prilagođene likovima, poput onih u Ugly Betty, a za neke se pitamo gdje je stilistima bila pamet. Bez obzira je li riječ o elegantnoj punđi ili dobrom šišanju, frizure iz TV serija nas sve inspiriraju, ali i upozoravaju na to kako ne izgledati. Odabrali smo najbolje i najgore frizure iz TV serija referirajući se na isključivo na frizuru, ne na samu glumicu i njen stvarni izgled. Čak i ako mnoge glumice izgledaju poput svojih likova, odlučili smo se zadržati na fikcionalnoj razini. Tako je mnogo lakše i ugodnije i nama i njima.NAJBOLJE

Rachel iz Prijatelja

Vrsta šišanja dobila je ime upravo po liku koji ju je nosio. Stepenasto šišanje Jennifer Aniston izgleda jednako svježe bez obzira na godine koje prolaze.

Rachel-Green-rachel-green-34203868-1144-1792

Wilhelmina iz Ugly Betty

Strogi lik modne urednice zahtijeva i takvu frizuru. Njena polupodignuta kosa pun je pogodak i daje dozu strogoće, ali i elegancije.

Joane Holloway iz Mad Men

Crvena boja, elegantne punđe i snaga koju odašilje osvojila žene diljem svijeta. Ovu frizuru u stilu šezdesetih naprosto obožavamo kao i cjelokupni modni izričaj iz serije.

Gabrielle Solis iz Kućanica

Kućanice su odavno izgubile nit vodilju, ali ako trebamo birati kako izgleda kućanica iz snova to je Eva Longoria točnije, njen lik Gabrielle Solis. Koliko god mrzili umetke, moramo priznati da na ovom liku izgledaju savršeno!

Joey Potter iz Dawson’s Creeka

Iako je Katie Holmes promijenila niz frizura, ultimativni look djevojke iz susjedstva i dalje je onaj lika koji ju je proslavio. Dobro stoji svima, multi varijabilna je i laka za održavanje.

Serena iz Gossip Girl

Serena službeno ima novu „it” frizuru. Dugi plavi pramenovi uvijek prolaze, bez obzira jesu li skupljeni u rep, pletenicu, punđu ili u neku desetu frizuru.

Marge Simpson iz Simpsona

Iako ova frizura nije nešto što bi nosili, savršeno pristaje liku. Možete li zamisliti Marge s bobom? ili kratkom kosom? Pokraj Marge se i Jovanka Broz i Amy Winehouse mogu sakriti jer niti jedna nema toliko visoku frizuru kao Marge.

NAJGORE

Miranda Hobbes iz Seksa i Grada

U ranim sezonama Miranda je izgledala prilično muškobanjasto s neobičnom kombinacijom boba i zalizane kratke kose. Sva sreća da se u kasnijim sezonama i filmu situacija bitno popravila.

Betty Suarez iz Ugly Betty

Ok, jasno nam je da Betty mora biti ružna, ali nitko ne zaslužuje kosu odrezanu ravno, s lošim šiškama.

Roseanne Conner iz Roseanne

Kovrčave šiške i naelektrizirana kosa uzrokovale su permanentnu sljepoću mnogim frizerima. Da, jasno nam je da je bilo drugo vrijeme i da je morala utjeloviti white trash kućanicu, ali zašto u kasnijim sezonama ima prihvatljive frizure, dok u prvima izgleda poput strašila?

Christina Yang iz Uvoda u anatomiju

Nitko ne očekuje da liječnice u serijama hodaju uokolo sa svečanim punđama i fascinatorima, ali zar frizeri sa seta nisu mogli smisliti ništa bolje od neurednog niskog repa?

Elaine iz Seinfelda

Tko zna što bi bilo da je Elaine imala barem još jednu žensku u ekipi. Možda bi tada otkrila kako održavati kovrče. Ne znamo da li je frizura rezultat želje producenata da se izbrišu spolne granice među likovima, ali moramo priznati da je Elaine ipak zaslužila mnogo bolje.

izvor: fashion.hr