Kosa

Kate Boswoth boho pletenica za Coachellu

By  | 

Coachella muzički festival je uvijek izvor inspiracije za boho stil, a Kate Bosworth je uvijek jedna od njegovih najvećih zvijezda, kojoj je boho stil njen zaštitni znak i svakodnevno. Ovog vikenda Coachelle Kate je oduševila opet svojom pojavom i savršenom frizurom: pletenicom u boho stilu. Boho pletenica sa polupodignutom kosom u obliku male punđe je super ideja za nešto drukčiju, boho i cool frizuru.

Bridget Brager, Kate-ina frizerka (iliti hairstylist) je kreirala ovaj look specijalno za Kate i Coachellu, a poznata je po saradnji sa brendovima poput 7 For All Mankind, L.A.M.B., i Urban Outfitters, za koje je radila frizure za njihove reklamne kampanje.

Bridget kaže da je inspiraciju za ovu frizuru pronašla u devedesetim – polu-podignuta kosa sa grungy vibrom, a pletenica je njen posebni dodatak.

U nastavku pogledajte korake kako napraviti ovu pletenicu:

Korak 1: Nanesite šampon za suho pranje na kosu da dodate teksturu.
Korak 2: Razdvojite kosu po sredini i odvojite mali dio kose – širine vašeg prsta. Trebate početi od čela i završiti na kruni glave.
Korak 3: Napravite mali pletenicu, počevši od krune glave/potiljka, prema čelu.
Korak 4: Kad stignete do čela podijelite pletenicu u dva dijela tako da imate dvije odvojene.
Korak 5: Osigurajte kosu sa ukosnicama u pletenici da budu nevidljive.
Korak  6: Uzmite razdvojene niti pletenice na čelu i zakačite ih iza ušiju tako da zaokružite lice.

Kosu iznad ušiju spojite u punđicu na pozadini, tako da dobijete polu-podignutu kosu. Nanesite sprej za kosu da osigurate malo trajniju frizuru.