Aktuelnosti

Kalifornijsko meliranje je glavni trend farbanja u ovoj godini!

By  | 

Konačno se pojavila tehnika bojenja kose koja je odgurnula u drugi plan ombre i balajaž, koji su svima već dosadili.
Kalifornijsko meliranje se pojavilo ne tako davno, ali je brzo dobilo zasluženu popularnost. Ovaj sunčani odsjaj na kosi postao je draž ovog tipa toniranja kose. Danas je to modni pravac koji su frizeri već objavili kao najmoderniji u ovoj godini.
Ovakva tehnika farbanja odgovara svakoj boji kose. Daje joj dodatnu blistavost i kosa izgleda očaravajuće, kao u reklami za šampon. Upravo zato je ova tehnika privukla pažnju svjetski poznatih ličnosti.
U osnovi ovog tipa bojenja je klasično osvetljavanje, ali ga razlikuje blaži i pažljiviji pristup. Farbanje ne zahtjeva upotrebu folije ili termo-papira. Kosa se boji na otvorenom vazduhu i na taj način se manje oštećuje.
Često se na pramen nanosi pasta koja u svom sastavu ima pčelinji vosak. Kalifornijsko meliranje može da se izvodi na raznim frizurama i nijanse se biraju posebno za svakog klijenta, tako da praktično svakoj ženi dobro stoji.
Pravilna primjena tehnologije daje oko pet nijansi – od hladne platinaste do tople zlatne ili medne. Suština je u tome da se dobije prirodan prelaz iz nijanse u nijansu – od tamnije boje, bliže korijenu, do osvetljenih krajeva.
Kod ove vrste sjenčenja preporučljivo je obratiti se iskusnom frizeru koji zna precizno da odredi nijansu i koji se savršeno snalazi u spektru boja. Sam proces bojenja je složeniji, zahtjevniji od klasične varijante i zahtjeva individualni pristup svakom tipu.

Koju boju upotrebiti: preporuke za izbor boje
Na tamnu kosu
Tamna prirodna boja vam daje mogućnost da dobijete interesantne kontrastne varijante. Ostavljajući prirodnu boju u korijenu, krajeve možete maksimalno posvetliti.

Oni, na primjer, mogu da budu zlatni ili neke druge jarke nijanse. U tom slučaju treba koristiti paletu od, ne manje od tri, a najbolje pet nijansi, da biste dobili lijep, prirodan prelaz.

Svijetle nijanse
Plavuše na ovaj način mogu da istaknu prirodnu ljepotu kose i dodaju draž svom liku, a takođe mogu da dodaju bogatiji izgled frizuri ako urade malo toplije ili hladnije nijanse.
Ako je kosa sasvim svijetla i ravna od korena, onda se na koren nanosi za nijansu tamnija boja od prirodne, da bi se postigao efekat prirodnog prelaza.

Tamnosmeđa i svijetlosmeđa nijansa
Smeđa kosa ponekad izgleda dosadno. Kalifornijsko sjenčenje će smeđokosoj devojci dati sjaj, jer često prirodna smeđa boja posle 25. godine izgleda pomalo bezizražajno.
Pozitivno je to što se u korijenu može ostaviti prirodna boja kose. A za one koji se sekiraju zbog sijedih, ovo je pravo otkriće – ovaj tip sjenčenja ne zahtjeva prethodno farbanje sijedih.

nova-tehnika-u-stilizovanju-kose-trakasti-pramenovi

BeFunky-collage3

1-1-1-1280x720

9-e1513010312858

7-e1513010263388

6-1-e1513010164529

10-e1513010392100